Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Pupa Siirtynyt sateenkaarisillalle 05/2019. Hyvää matkaa!

Ikä/ syntymäaika arvio: 2011
Koko: n. 50 cm
Sijainti: Liettua / Lese

Luonne: kellimistä, halimista, laiskottelua, rapsutteluja, sylittelyjä ja maharapsuja rakastava tyttö

4.8.18

Minun elämä on yhtä seikkailua, yritä pysyä mukana. Eräänä päivänä yksi mies tuli tarhalle ja sanoi, että hän on löytänyt pienen kolme kuukautta vanhan pentukoiran rakennustyömaan pihalta. Ei ollut kovin turvallinen paikka vauvoille! Tulin tarhalle ja jo kahden päivän kuluttua olin matkalla uuteen kotiini. Asuin onnellisena omassa kotona 7 vuotta, kunnes vanhemmanpuoleiset omistajani sairastuivat ja siirryin asumaan heidän tyttärensä luokse.

Tytär ei ollut tästä kovin iloinen, koska hänen elämänsä on ihan täynnä työntekoa että olisi rahaa ihmisperheen ruokkimiseen ja hän ei tosiaan ollut ikinä ajatellut hankkivansa koiraa. Tällainen ikävä ylläri minä olin. Minulle etsitään siis kuumeisesti uutta kotia, sillä ihan kohta hups hups joudun tarhalle ja se olisi minulle paha paikka. Kaduilla asuvat koviskatukoirat rakastavat tarhaa, tai ainakin sopeutuvat sinne ihan nopsaa, koska tarhalla on kivempaa kuin yksin kaduilla nälkäisenä ja kylmissään. Kotikoirille tarha on hurja tiputus ankeaan elämään.

No millainen perhe minulle sopisi? Aktiivinen, pikkaisen remmirähjä ja syöksähtelen lintujen ja kissojen perään jos sellaisia näen lenkillä. Pelkään hurjasti kuumailmapalloja, ukkosta ja ilotulituksia. Ehkä parempi, että perheessäni ei olisi pikkulapsia koska en ole koko elämässäni tottunut sellaisiin pikkuihmisiin. Muuten hoitopaikkani kuvaa minua kissaksi koiran karvoissa. Rakastan kellimistä, halimista, laiskottelua, rapsutteluja, sylittelyjä ja maharapsuja. Syön erikoisruokaa, sellaista missä ei ole viljaa ja sopii seniorikoirille.


Vanhemman koiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - kuukausia, vuosia?

Vanhemmilla koirilla voi olla vaikka mitä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata eikä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti. Vanhemman koiran hoitoon menee varmasti enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet. Harkitse tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan? Jos vastaus on kyllä, vanhemmat koirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä: kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja vitoisrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1, osa2 ja osa3
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-