Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nukis nyk. Elias KOTIUTUNUT

Syntymäaika/ Ikä arvio: 2011
Koko: n. 35 cm, 7 kg
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua / Tautmiles prieglauda

Luonne: elämää rakastava, iloinen seniori

18.6.2020

Olen seniori, mutta toisin niin paljon iloa jonkun ihmisen elämään. Olen meinaan aika täydellinen koira. Sisätiloissa olen hiljainen ja rauhallinen. En tuhoa paikkoja enkä hauku. Ulkona minua voi ulkoiluttaa näillä tutuilla paikoilla ilman remmiä, en lähde ikinä pois ihmisen luota. Rakastan pitkiä metsälenkkejä. Tulen toimeen muiden koirien kanssa. Lisäksi olen ihan hurjan söpö, muistinpa mainita. Olen ollut kaikinpuolin terve, vaikka koko elämäni olen elänyt nälässä ja valkoista leipää syöden.

Olen ollut tarhalla jo kaksi vuotta ja nyt pääsin kotihoitoon. Haaveissa olisi oma koti. Minut pelastettiin eläkeläisen luota, jossa me koirat oltiin lisäännytty huikeaa vauhtia hänen pihallaan ja rahat ei yhtään riittänyt meidän ruokkimiseen. Meitä oli 11 koiraa ja nyt kaikki paitsi minä ja yksi ujopiimä ollaan löydetty kodit. Veljeni Klausas ja Nemo ovat Suomessa. Ehkä nyt on minun vuoroni?

Suomeen tulevat koiramme on sirutettu ja rokotettu vähintään kahteen kertaan (raivotauti ja viitosrokote). Koirat on testattu seuraavien tautien osalta: babesioosi, anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi (punkkien levittämät taudit) sekä d. immitus (sydänmato), d. repens ja leishmanioosi (hyttysten välittämät taudit).

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Eviran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä ja tautitestaukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti. Koirat on madotettu säännöllisesti tarhalla asuessaan sekä saaneet matkaviikolla lakimääräisen matolääkityksen ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan.

Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptointia!

Mikäli olet kiinnostunut minusta,niin luethan ensin nämä asiakirjat

1) uusi omistaja infon
2) tietoa multiresistenssistä
3) rescueiden terveystilastoa

4) ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 390,-

Seniorikoiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - viikoja, kuukausia, vuosia? Seniorikoirilla voi olla piileviä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata, eivätkä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti.
Kukaan ei tiedä tarkkaan, kuinka vanha tarhalle joutunut seniorikoira on. Seniorikoiran hoitoon voi mennä enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet, erittäin huonot hampaat.

Vuosina 2016-2017 yhdistyksemme on tuonut Suomeen 17 seniorikoiraa, joista 4 on kuollut vajaan puolen vuoden sisällä Suomeen tulosta, eli n. 20%. Tähänkin pitää varautua.

Harkitsethan tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan?

Jos vastaus on kyllä, seniorikoirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä - kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.