Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Smilte ♀ leikattu

Koko: n 50 cm
Ikä: arviolta n. 4-8 vuotta
Sijainti: Liettua/ Taumiles

Luonne: rauhallinen, kiltti ja tulee toimeen kaikkien koirien kanssa.

3.3.17

Piilouduin keskeneräisen talon perustusten alle ja synnytin siellä omat rakkaat lapseni. Ohikulkijoille kävi minua sääliksi ja pian eläinsuojeluyhdistyksestä tultiin hakemaan meidän tarhalle. Tarhalla olinkin ihan villikoira. En antanut kenenkään koskea itseeni. Vetäydyin nurkkaan ja jos joku silti tuli lähelle, yritin purra. Kaksi metriä oli minulle sellainen turvaväli ihmisiin. Ihmiset olivat outoja ja pelottavia. Olin villikoira, metsäsusi. Vähitellen uteliaisuus voitti. Jos olin turvallisesti ihmisen takana, niin nuuskin vähän sen selkää. Jos tiesin että pääsen pakoon, niin nappasin namipalan ihmisen kädestä, tosi nopeasti. Olin tarhalla 5 kuukautta ja tämä oli ainoa edistys minun ja ihmisten suhteissa.
Sitten yksi tarhan vapaaehtoinen otti minut kotihoitoon. Minun elämäni laatu tarhalla oli tosi huono kun pelkäsin niin paljon. Kukaan ei päässyt niin lähelle, että minulle voitaisiin laittaa hihna ja pääsisin kävelylle.

Kesäkuussa 2016 alkoi uusi elämäni. Pitkä ja kärsivällinen työ on tuottanut tulosta. Tänään osaan heiluttaa häntää. Minua saa silittää. Kotona olen täydellinen, hiljainen, tyyni, tarkkaileva. En tuhoa mitään, en metelöi, en kiipeile minnekään. Tulen toimeen kaikkien koirien kanssa, ihan kaikkien, olenhan kasvanut enemmän koirien kuin ihmisten kanssa. Minun kanssani voi mennä kävelylle ilman hihnaa enkä juokse mihinkään karkuun. Mihin minä menisin? Uudelleen talon alle?

Kun minä aloin heiluttaa häntää, tarhan vapaaehtoiset ymmärsivät, että nyt voisi olla aika etsiä minulle omaa perhettä. Minusta tulee vielä hyvä. Vielä vähän kärsivällisyyttä, rakkautta, luottamusta - perheeni ei voi olla kuka tahansa eikä mikä tahansa. Oikea perhe. Kärsivällinen perhe. Ei saa kiirehtiä. Ei saa pelästyttää. Pitää viettää aikaa kanssani, mennä kävelylle, antaa ruokaa, olla vain yhdessä.

Vanhemman koiran adoptointi on vastuullinen asia.

Kukaan ei tiedä kuinka paljon elämää heillä on jäljellä - kuukausia, vuosia?

Vanhemmilla koirilla voi olla vaikka mitä sairauksia joita tarhan olosuhteissa ei huomata eikä eläinlääkärit löydä ellei koiraa tutkita kunnon laitteilla - röntgenillä ja ultralla korvasta varpaaseen asti. Vanhemman koiran hoitoon menee varmasti enemmän rahaa kuin nuoren koiran hoitoon. Usein tarvitaan kipulääkitystä, erikoisruokavaliota, ravintolisiä. Piileviä vikoja voi olla sydänviat, munuaisen ja maksan vajaatoiminnat, nivelrikot, vanhat vammat, kasvaimet. Harkitse tarkkaan pystytkö selviämään ikävistäkin yllätyksistä, joita seniorikoiran kunto voi tuoda tullessaan? Jos vastaus on kyllä, vanhemmat koirat ovat mitä ihanampia perheenjäseniä ja kiitollisia niin vähästä: kunnon levosta, rauhasta, pikkulenkeistä, rapsutuksista ja nameista. Mikään ei ole palkitsevampaa, kuin tarjota seniorikoiralle hänen ansaitsemansa loppuelämä ihmisen parhaana ystävänä.


Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat:

1) uusi omistaja infon
2) tärkeää tietoa multiresistenssistä: osa1 ja osa2
3) rescueiden terveystilastoa

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää uusi omistaja kaavakkeen

Koiran kulukorvaus 380,-