Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Žvirblis ♂ leikattu

Syntymäaika/ ikä arvio: 5-vuotias, s. 2016
Koko: n. 9 kg, 35 cm
Sijainti: Liettua
Alkuperä: Liettua, Mazas Draugas
Luonne: ujo, pelokas, tarkkaavainen, varovasti ihmisestä kiinnostunut


Žvirblis ♂ castrated

Age estimate: 5 years old, born in 2016
Size: 9 kg, 35 cm
Location: Lithuania / Mazas Draugas shelter
Character: shy, timid, attentive, yet interested in people


In English: Please find information about the adoption process in English and application for adoption at the end of the Finnish text.

17.10.2021


Tuntuuko sinusta ikinä siltä, ettet kuulu joukkoon?

Minusta tuntuu siltä nykyään aika lailla koko ajan, on tuntunut jo jonkun aikaa. Oikeastaan tarkalleen siitä hetkestä lähtien, kun entinen omistajani menehtyi ja minä jäin hänen jälkeensä, yksin selviämään tähän ihmeelliseen, suureen, ajoittain aika pelottavaankin maailmaan.

Tunnen olevani edelleen ihan hukassa, vaikka olen viettänyt täällä tarhalla jo useampia kuukausia. Tunnistan jokaisen hoitajan jo pelkästään heidän askeleistaan, ja olen jo melkoisella varmuudella järkeillyt mielessäni, etteivät he koskaan tekisi minulle mitään pahaa. Jostain syystä minun on silti edelleen aika vaikea lähestyä ihmisiä. Heilutan kyllä varovaisen toiveikkaasti häntääni aina, kun joku hoitajistani juttelee minulle tai ojentaa minulle muutaman nakin palasen. Itse en kuitenkaan oma-aloitteisesti lähesty ketään, ja tarraudunkin liian useasti vain oman aitauskoppini turvalliseen takaseinämään.

Hoitajani eivät tarkkaan tiedä, mistä ihmisarkuuteni johtuu. Heillä on tiedossa, että olin rakastettu kotikoira omistajani vielä eläessä, eli niiltä ajoilta on tuskin jäänyt traumoja.
Tähänastinen ja varmaankin loogisin selitys on, etten vain yksikertaisesti ole koskaan ollut hirveämmin muiden ihmisten kuin omistajani kanssa tekemissä, ja siksi sosiaaliset tilanteet kaksijalkaisten kanssa vaativat minulta vielä paljon opittavaa.

Minulle etsitään rauhallista, kärsivällistä ja ymmärtäväistä kotia, sillä kotiutumiseni tulee melko varmasti olemaan pitkä prosessi. Sopisin hyvin kotiin, jossa minua olisi odottamassa rauhallinen, kiltti ja rohkaiseva koirakaveri, sillä olen ennenkin elänyt toisen koiran kaverina. Tulen toimeen myös kissojen kanssa ja se jos mikä on harvinainen ominaisuus meidän rescuehaukkujen keskuudessa.

Vaikka olen selvästi aika kuono pyörällä suurista elämänmuutoksistani, niin silti yhdestä asiasta olen varma: Haluan kotiin. Haluan kotiin, oman perheeni, oman ihmiseni luokse.

Voisitko sinä olla se ihminen, joka saisi minut taas tuntemaan, että kuulun joukkoon?

Kaikki koiramme tulevat Suomeen Ruokaviraston kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti Traces-järjestelmään merkittynä. Koirilla on lakisääteinen raivotautirokotus sekä matkaviikolla annettu matolääkitys ekinokokkoosia aiheuttavaa heisimatoa vastaan. Tautitestaukset ja tehosterokotukset tehdään Responsible Rescue sitoumuksen suositusten mukaisesti.


Koirat merkitään Suomessa turvasiru.fi-palveluun, jonne omistaja saa omat tunnukset.

Yhdistyksemme toimii jatkuvasti Suomeen adoptoitujen koirien kotimaassa Liettuassa pyrkimyksenä vähentää hylättyjen koirien määrää (jatkuvat koirien steriloinnit/kastroinnit sekä valistustyö) ja auttaakseen tarhalla asuvien koirien elämänlaadun parantamista.

Kiitos, kun tuet vastuullista koiran adoptiota!

Mikäli olet kiinnostunut minusta, niin luethan ensin nämä asiakirjat
1) Adoptio info
2) Terveystietoa
3) Tietoa multiresistenssistä
4) Ruokaviraston tiedote

Kun olet lukenut yllä olevat tärkeät infot, niin voit täyttää adoptiohakemuksen.
Jos haluat asioida kanssamme suomeksi käytä tätä lomakketta: Adoptiohakemus

Koiran kulukorvaus 590,-

- Koiran tunnistusmerkintä eli mikrosiru.
- Kaksi raivotautirokotusta.
- Kaksi yhdistelmärokotusta (maksatulehdus, penikkatauti, parvo, leptospiroosi).
- Sterilointi / kastrointi. Kaikki Suomeen tulevat koiramme leikataan.
- Ekinokokkoosimadotus ja ulkoloishäätö.
- Eläinlääkärintarkistus
- EU-lemmikkipassi.
- Tautitestaukset kahdeksan eri sairauden varalta: Sydänmato (d. immitus), ihomato (d. repens), ehrlichioosi, anaplasmoosi, borrelioosi, babesioosi. Leishmania pistokokein. Giardia testi.
- Koiran merkintä turvasiru.fi palveluun koiran saavuttua Suomeen.
- Koiran kuljetus maanteitse Liettuasta Suomeen pääkaupunkiseudulle.
- Traces asiakirja koiran kaupallisen tuonnin sääntöjen mukaisesti.
- Koiralle sopivat Suomessa valmistetut Design Dog - jarruvaljaat kokoheijastimilla.
- Kulukorvauksesta maksetaan yhden koiran sterilointi Liettuan maaseudulla, joten adoptoimalla koiran kauttamme, autat heti ja suoraan vähentämään vahinkopentujen syntymistä ja hylättyjen koirien joutumista heitteille ja tarhoille.

In English

If you want to adopt a dog, please read the "Adoption info" and fill out the "application for adoption". Filling out the form doesn't oblige you to anything yet.
Adoption info
If you want to communicate in English, please use this form application for adoption.


Suomenkielinen kaavake löytyy ylempää!