21.5.2022

Olen upea soopeliväritteinen, sinisilmäinen ja sähäkkä Mulan. Ulkonäköni ja tarinani ovat hieman kohtalotovereistani poikkeavia. Olen nähnyt maailmaa jo kylliksi. Kaipaan vakinaista koirakokenutta kotia. ♥

Kuulumisia 23.3.2024

Mulan tässä moi. Synnyin Espanjassa, joissa oli tämä uusi juttu, ihmiset risteyttivät pit bulleja ja huskyja, ja minä olen niiden kahden sekoitus, niin kutsuttu ”hybridi”, todennäköisesti pentutehtailun tuotos. Omistajani asui Espanjassa, mutta sitten hän palasi Liettuaan ja vei minut mukanaan. Taisin olla hänelle vain jonkinlainen koriste ja statussymboli, koska pian Liettuaan muuton jälkeen omistajani kauppasi minua lehti-ilmoituksissa muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Päädyin Liettuan suurinpaan koiratarhaan etsimään uutta kotia.

Elämäni seikkailut vain jatkuivat, mutta valitettavasti eivät parhaalla mahdollisella tavalla. Sain uuden kodin, jossa tapahtui vahinko ihan ensimmäisten viikkojen aikana. Istuin irrallani auton takapenkillä ja näin naapurin kulkevan ohi koiransa kanssa. Omistajani parkkeerasi auton, avasi auton oven ja minähän lähdin kuin ohjus ulos autosta ja juoksin kiinni jo kaukana olevan naapurin koiran ja kävin päälle. Onneksi toinen koira ei kuollut, mutta läheltä piti. Tällainen valitettava onnettomuus olisi jäänyt tapahtumatta, jos omistajani olisi noudattanut muutamia yksinkertaisia varotoimenpiteitä. Olisin voinut matkustaa turvallisesti auton koirahäkissä. Olisin voinut matkustaa turvavöihin kiinnitettynä. Ehdottomasti omistajani olisi pitänyt ensin kiinnittää minulle talutushihna ennen auton oven avaamista. Kuka tahansa juuri kotiutumassa oleva rescuekoira voi mestarillisesti karata heti tilaisuuden tullen -varsinkin minun kaltaiseni nuori ja virkeä pitbull – huskymixi.

Ensimmäisten kotiutumisviikkojen ajan uuden koiran kanssa pitää olla todella varovainen. Pitää käyttää turvavaljaita, kahta talutushihnaa ja hihnojen pitää olla ranteiden ympärillä tukevasti ja toinen hihna voi olla vyötärössä kiinni. Ovia (auton ovia tai asunnon ovia) ei saa availla huolimattomasti ennen kuin koira on remmissä kiinni. Koirapuistoihin ei saa mennä ennen kuin on oppinut tuntemaan koiran ja sen käytöksen hyvin. Koirakokeneella ihmisellä moni perussääntö on jo selkäytimessä ja jopa minun kaltaiseni haastavammat ”rodut” voivat elää turvallisesti muiden ihmisten ja koirien keskellä.

Olen nyt takaisin tarhalla ja minun on erityisen vaikea löytää kotia, kun olen jo merkittynä ”rikosrekisteriin”. Usein kuitenkin koirien rikokset ovat ihmisten virheitä. En ole luonnevikainen koira enkä ole paha koira. Tarvitsen omistajan, joilla on oikeaa omakohtaista ja pitkäjänteistä rotukokemusta, tarkoittaen bitbullit ja huskyt, koirakokemusta ja oikea elinympäristö. Minusta voi tulla jollekin ihmiselle se paras ystävä.

En sovellu kotiin, jossa on pienempiä eläimiä kuin minä. Kokotovereiden kanssa olen kuitenkin ollut kamu. Esimerkiksi Hades, joka nyt asuu Suomessa, oli kaverini koiratarhalla. Hän oli kaukasianpaimenkoiramix.

Taitavissa käsissä olen yhteistyöhaluinen ja nopeaoppinen koira. Onnistaisiko minua tällä kertaa?♥

21.5.2022

Minulla oli aiemmin koti, mutta huoltajani muutti toiseen maahan, eikä voinut siten enää huolehtia minusta.

Koska minulla on siniset silmät, näyttää katseeni kylmältä. Toiset jopa pelkäävät sitä. Mutta tosiasiassa olen erittäin ystävällinen niin ihmisille kuin toisille lajitovereillenikin. Olen todella aktiivinen ja täynnä energiaa, joten tarvitsen niin fyysistä kuin mentaalistakin aktiviteettia. Rakastan pitkiä lenkkejä ja leikkimistä, mutta nenätyöskentely voisi olla myös kivaa vaihtelua kaikelle fyysiselle tekemiselle.

Sopisin siten parhaiten kotiin, jossa oltaisi aktiivisia, ja saisin itsekin osallistua monenlaiseen yhdessä puuhasteluun. Lapset eivät ole minulle ongelma, mutten tule toimeen kaikken koirien kanssa. Joten varmuuden vuoksi olisi parempi, jos saisin olla perheen ainoa hauveli.

Voisitko sinä olla se, joka löytäisi sydämestään minun kokoisen puuttuvan palasen? Tulen enemmän kuin mielelläni täyttämään sen kaiken rakkauteni, kiitollisuuteni ja kiintymykseni kera. ♥