Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Bartas nyk. Sumppi

2.3.2022

Onko karkeakarvaiset koirat heikkoutesi? Tässä minä olen.

Koiria tuodaan tarhalle mitä erilaisimmilla tavoilla. Minut tuotiin tarhalle yhdessä koirankoppini ja ketjuni kanssa. Ehkä se oli onni. Ehkä se tarkoittaa, että minun perheeni ei enää ikinä ota pihalleen yksinäistä koiraa.

Oli täällä minun tarhallakin sellainen osasto, jossa me tarhakoirat asuttiin samalla lailla kuin huonoissa perheissä, koirankopin ja ketjun kanssa. Meitä oli kokonainen parkkipaikka tarhakoiria ulkokoirina. Joidenkin ihmisten mielestä se on ihan kamalaa. Näiden ihmisten pitäisi vain ymmärtää sellainen juttu, että jos me koirat asutaan perheissä ketjussa kiinni, niin se on koko elämäksi ketjuvankilaa. Jos me asutaan niin tarhalla, niin se on vain väliaikainen paha matkalla parempaa elämää kohti. Useat tarhat ovat täpötäynnä koiria, joten joskus on parempi ottaa niitä koiria pois huonoista oloista vaikka ulos, parempi niin kuin jättää koira vaikka näkemään nälkää jonkun autiotilan pihalle.

Kaikki tarhat yrittävät jatkuvasti parantaa koirien olosuhteita. Suurin osa lahjoitusvaroista menee eläinlääkärinkuluihin ja putiikin pyörittämiseen, eli sähkö, vesilaskut ja työntekijöiden palkat. Ruokaankin pitää laittaa jonkin verran rahaa, vaikka aika paljon saadaan lahjoituksina. Ihan viimeiseksi rahan pitäisi riittää tarhojen peruskunnostuksia varten ja vielä parannuksia varten.

Minun tarhani onnistui pääsemään eroon siitä parkkipaikasta, jossa meitä koiria oli koirankopissa ja ketjussa. Ihan ensimmäinen hyvä alku oli se, että niitä parkkipaikkakoiria löysi kodin Suomesta. Ajatella, miten paljon hyvää adoptioperheet saavat aikaan? Parkkipaikka tyhjeni ja samalla saatiin rakennettua lisää tilaa tarhan päärakennukseen.

No, palataan takaisin tämän jutun päähenkilöön eli minuun, juuri sopivan kokoiseen karvapartaan. Olen superenerginen ja voisi epäillä, että minussa on Saksanmetsästysterrierin verta. Vain arvaus. Olen ystävällinen kaikille ihmisille ja myös koirille. Oli vain sellainen pikkuongelma, että tarhakaverini väsyi leikkimään kanssani ja minut jouduttiin laittamaan asumaan yksin. Voi kun pääsisin aktiiviseen ihmisen kanssa asumaan ja juoksentelemaan koirapuistoissa. Äkkiä pois häkistä, kiitos!