17.9.2022

Hei, olen Berlynas, rohkea, avoin, ihmisrakas ja kaikkien koirien kaveri. Etsin ikiomaa rakastavaa kotia Suomesta ♥

Olen yksi niistä 30 koirasta, jotka tuotiin tänne Penkta Kojan tarhalle eräästä kaukaisesta kylästä Liettuassa. Asuimme ja lisäännyimme yhdessä pihassa. Omistajat vain ruokkivat meitä.

Olin yksi rohkeimmista koirista. Erittäin hellä, ystävällinen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Minua jo kerran onnisti ja pääsin omaan kotiin. Pärjäsin siellä oikein hyvin, mutta ihmiset tulivat siihen tulokseen, ettei heidän ollut vielä aika hankkia koiraa, joten jouduin palaamaan takaisin tarhalle.

Toivon nyt löytäväni ikioman perheeni Suomesta loppuelämäkseni niin, ettei sieltä tarvitse enää ikinä lähteä pois. Saat minusta parhaan kiitollisen ystäväsi, jos vain tarjoat minulle kotisi ja rakkautesi ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.