Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Brunas (Bruno)

23.2.2022

Olen ujo, hiljainen, enkä nauti tästä tarhan metelistä ollenkaan. Olen ihan väärä koira tänne.

Minut löydettiin harhailemasta asuinalueelta lähellä tarhaa eikä omistajiani ikinä tullut. Tulen toimeen kaikkien muiden koirien kanssa ja kotioloissa minusta varmaan avautuu mainio pikkumies.

Näistä vaeltelevista koirista voin kertoa teille toisen tarinan. Täällä Kaunasissa yhdellä asuinalueella on oikein mahtava berninpaimenkoira, toki sellainen ilman papereita varmaan pentutehtaalta ostettu. Jo vuodesta 2018 lähtien sosiaalinen media on ollut täynnä ilmoituksia, kun tämä Berni karkailee kotoaan koko ajan. Kerran huolestuneet ohiajajat toivat hänet tarhalle ja meidän tarha, kun on sellainen kovasti huonoja koiranomistajia vastaan taisteleva, niin he onnistuivat saamaan omistajille sakot koiran pitämisestä vapaana. Tilanne ei kuitenkaan parantunut, vaan Berni jatkoi karkuretkiään. Katsos, tämäntyyppiset koiranomistajat Liettuassa ovat ihan oma lajinsa. Ensiksi, he pitävät koiran asumassa ulkona häkissä tai koirankopissa. Koiran paikka on ulkona. Toiseksi, poikakoiraa ei saa kastroida, se vie koiran miehuuden. Kolmanneksi, ei siinä ole mitään pahaa, että koira vähän juoksee kylillä, niin on koirat tehneet kautta aikojen ja koiran kuuluu olla vapaa sielu. Kun koira juoksee kylillä tarpeeksi, niin se oppii millä puolella autotietä pitää juosta ja osaa olla varovainen. Neljänneksi, juuri tällaiset koiranomistajat haluavat rotukoiran ilman papereita ja ylläpitävät näin niitä kamalia pentutehtaita, joita Liettua on täynnä. Tällaisia koiranomistajia täällä on.

Sitten Berni karkasi taas ja tarhani ihmiset ottivat hänet kiinni, veivät kotihoitoon ja kieltäytyivät luovuttamasta koiraa omistajilleen. Nostetiin kaksi kannetta, tarha vaati koiran ottamista pois omistajilta ja omistajat syyttivät tarhaa heidän koiransa varastamisesta. Poliisit ilmestyivät tarhan eteen ja uhkasivat sahata verkkoaidan että pääsisivät sisälle etsimään Berniä. Nyt on niin surullinen juttu se, että kun eläinsuojelivat pyytävät viranomaisia tulemaan paikalle, kun jostain löytyy nälkiintynyt koira ketjulla ulkorakennuksessa kiinni, niin kukaan ei ehdi paikalle. Kun koiran omistajat sanovat, että tarha on varastanut heidän koiransa, niin tarhan edessä on nanosekunnissa joku ihme SWAT-tiimi.

No, pitkä juttu lyhyeksi. Bernin omistajat voittivat, saivat koiransa takaisin ja tarha sai sakot. Nyt vain odotellaan Bernin seuraavaa karkuretkeä. Joku päivä hän jää auton alle niin kuin niin moni tarhalle joutuva koira, suoraan auto-onnettomuudesta.

Minulla on niin iso onni, etten joutunut onnettomuuteen eivätkä omistajani ole etsineet minua. Sain lottovoiton parempaan elämään.