27.12.2022

Hei, olen Buratinas, kiltti ja todella ihmisrakas pieni hurmuri. Ikäni puolesta olen jo keski-ikäinen, mutta rakastan edelleen pitkiä lenkkejä. Minulta puuttuu vain oma koti, jossa voisin kokea olevani rakastettu ♥

Minut löydettiin kadulta vaeltelemassa yksinäni, jolloin eräs kiltti ihminen otti minut mukaansa ja toi tänne Penkta Kojan tarhalle. Kahden viikon ajan mahdollisia huoltajiani etsittiin eri medioissa, mutta tietenkään ketään ei ilmestynyt paikalle. Niinpä odottelen nyt parempia aikoja ja ikiomaa kotiani täällä meluisalla ja täydellä tarhalla.

Hoitajani kuvailevat minua erittäin ystävälliseksi. Osaan lisäksi kävellä oikein hienosti hihnassa, ja lähden erittäin mielelläni pitkille kävelylenkeille aina silloin kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Se tapahtuu lähes aina vain viikonloppuisin, kun vapaaehtoisia tulee ulkoiluttamaan meitä tarhakoiria. Rakastan lenkkien lisäksi ihmisten kanssa oleilua. Pidän huomiosta ja silityksistä, olen lapsiystävällinen, aina positiivinen ja mitä suloisin hauva. Tulen myös hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Sopisin hyvin monenlaiseen kotiin. Siellä voi olla niin lapsia kuin toinen kiltti lajitoverinikin odottamassa. Voisitko kuvitella minut uutena rakastettuna perheenjäsenenäsi? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.