31.10.2022

Hei, olen suloinen, ihmisrakas ja erityistapaus nimeltäni Chaos vailla rakastavaa omaa kotia ♥

Minut löydettiin kadulta vaeltelemasta yksin takajalkani vammautuneena, joten onnekseni päädyin tänne Vilnan SOS Gyvunain tarhalle. Täällä olen turvassa mm. autoilta. Siitä on jo lähes vuosi, joten edelleen odotan omaa vuoroani löytää ikioma rakastava koti ♥

Päivitys tarhalta 31.10.2022

Minulle kävi lottovoittoon verrattavissa oleva onni, kun Vilnan ainoa koirafysioterapeutti otti minut koiraprojektikseen vesijuoksumatolle. Olin ensin ihan paniikissa, kun en tykännyt edes (ihmisten mielestä upeista ja uusista) sisätiloista. Mutta fiksuna koirana jo toisella hoitokerralla otin rennosti, koska tiesin mitä tulee tapahtumaan, ja niinpä kaikki meni loistavasti. Jatkan hoitojani, ja uskon että tulen pärjäämään lopulta oikein hyvin normaalissa elämässä, jossa minun ei tarvitse riehua.

Toisten koirien suhteen olen varsinainen herrasmies, sillä en kiinnitä toisiin koiriin juurikaan huomiota, jos saan itsekin olla rauhassa.

30.5.2022

Minulla ei ole muistikuvaa siitä mitä tapahtui. Mutta täällä tarhalla ollessani minulle on tehty magneettikuvaus, jossa on löydetty välilevytyrä. Siksi en hallitse kovin hyvin takajalkojani, ja tarvitsisin fysioterapiaa, koska tyrää ei kuulemma voi leikata. Se, mistä se johtuu, on hämärän peitossa.

Olen todella ihmisrakas, mutten luonnollisesti siedä kaikkia (varsinkaan) todella energisiä koiria, koska en tilanteestani johtuen pysty osallistumaan rajuhin leikkeihin. Uskon, että vielä nuorena koirana kuntoutus toisi paljon parannusta olotilaani.

Jos sydämessäsi voit löytää tilaa minunlaiselleni erityistapaukselle, tee adoptiohakemus ja /tai ota yhteyttä, jos haluat lisätietoa ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.