5.4.2022

Wuh sinne Suomeen!
Minun nimeni on Ciakas ja etsin omaa kotiani.

Minut pelastettiin tarhalle laittomalta kasvattajalta, kenen luona meidän koirien elinolosuhteet olivat suoraan sanottuna aivan kamalat. Rodultani olen hyvin samanlainen kuin kääpiösnautseri, luonteeltani olen hyvin ujo ja pelkään monia asioita. En ole ikinä pystynyt luottamaan ihmisiin, joten olen varsinkin uusia tuttavuuksia kohtaan hyvin arka ja varautunut. Pelokkuudestani huolimatta haluaisin kuitenkin kovasti kommunikoida ihmisten kanssa, ja se on kuulemma hoitajieni mukaan jo todella iso positiivinen juttu.

Hyväntahtoisesta uteliaisuudestani kertoo paljon se, että innostun joka kerta kovasti, kun tarhan työntekijät tulevat luokseni. Heilutan häntääni aina ensin vimmatusti, mutta harmillisesti usein jossakin vaiheessa muistan, että moiset kaksijalkaiset ovatkin hieman pelottavia ja sitten luikahdankin nopeasti koppiini.

Olen ujo, mutta silti mitä kultaisin koira. Olen rauhallinen, älykäs, enkä ole ikinä aggressiivinen ihmistä tai muita koiria kohtaan. Olen myös alkanut pikkuhiljaa oppimaan, kuinka kävellään hihnassa, vaikka ensimmäisellä kerralla en suostunut kävelemään narun päässä lainkaan. Mieti, kuinka huimasti olen kehittynyt näinkin lyhyessä ajassa! Treenaan tarhalla jatkuvasti sosiaalisia taitojani niin ihmisten kuin toisten koirien kanssa. Vaikka kehitykseni on ollut nopeaa, on töitä silti vielä paljon edessä, ennen kuin uskallan päästää irti suojamuureistani.

Toivon, että minulle löytyisi koti, jossa uudella omistajallani olisi aiempaa kokemusta rescuekoirista, paljon kärsivällisyyttä, ja halukkuutta jatkaa harjoituksia kanssani, jotta pääsisin ujoudestani eroon. Uskon, että maailma voi olla hyvä paikka. Tarvitsen vain vierelleni ihmisen, kuka voisi näyttää sen minulle. ♥