Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Dafis nyk. Taavi

9.3.2022

Viimeisellä videolla kuulet, miten perheeni lapsi huusi perääni: ”Tervemenoa koira, älä hauku enää!”

Eläinsuojelijan oli ihan pakko pysähtyä. ”Tiedätkö, miksi koira haukkuu? Koira haukkuu, koska se ei halua olla yksin sidottuna ulkona, koira haukkuu, koska se haluaa seuraasi, huomiota, leikkejä ja liikuntaa.” Sydäntäsärkevää. Miten uudesta sukupolvesta saisi ymmärtäväisempiä ja parempia koiranomistajia?

Meitä oli kuusi koiraa tällä pihalla ja meidän ihmisperheelle oli jo annettu yksi sakko ja varoitus koirien heitteillejätöstä. Joskus he nimittäin unohtivat meidän koirien olemassaolon ja ruokaa sai odottaa tosi kauan. Alkoholi oli heille tärkeämpää.

Eläinsuojelijoille oli tosi iloinen ja harvinainen juttu tulla meidän pihalle viranomaisten kanssa. Yleensä eläinsuojelijat ovat aika yksinäisiä ja joutuvat neuvottelemaan pahojen perheiden kanssa pitkään, että he antaisivat koiransa pois. Kun viranomaiset tulevat mukana, niin asiat sujuvat helpommin. Yleensä viranomaisilla vain on paljon muutakin työtä ja liian vähän aikaa juosta koirien perässä. Onneksi naapurit olivat valittaneet meistä jo useamman kerran. Se on yhteistyötä tämä eläinsuojelu, kaikkien pitää välittää.

Viranomaisilla oli määräys ottaa neljä koiraa pois meidän pihalta, mutta eläinsuojelijat ottivat meidän kaikki kuusi. Perhe olisi halunnut jättää itselleen yhden poikakoiran vahdiksi, mutta voi, jospa perheet jo ymmärtäisivät, että koiran tarkoitus ei ole olla elävä ovikello. Uutisissa kerrotaan aina välillä siitä, miten sudet tulevat maaseudun talojen pihalle ja tappavat ketjukoiria. Mitä ihmettä koira, joka on sidottu kiinni ketjulla, voi tehdä puolustakseen taloaan, perhettään ja itseään miltään hyökkäykseltä?

Siskoni löysi kodin kotimaassamme Liettuassa, veljeni Buffy ja Beilis ovat lähdössä Suomeen. Näin me kaikki vähitellen lähdemme parempaan elämään.