21.2.2022

No, johan on maailman kirjat sekaisin, kun näin upea otus on tulossa tarhalle. En ole edes mikään saksanpaimenkoiramix, vaan minulla on ihan oikeat rekisteröintitodistukset kunnon kasvattajalta.

Omistajallani on kolme isoa koiraa ja niin nyt vain on, että minä en tykkää niistä muista koirista. Olen vanhin, mustasukkainen ja dominoiva ja haluaisin häätää nuo muut pois talosta. Oma vikansa, kun hamstrasi talon täyteen koiria. Olisi pitänyt vain minut. Nyt käy niin, että perheen vanhimpana ja syyllisenä kaikkiin riitoihin juuri minun pitää muuttaa pois.

Kun koira on tulossa tarhalle kotioloista, niin yleensä tarhan ihmiset sanoo heti että, ei, älkää tuoko tänne, odottakaa. Tarhan ihmiset tarjoutuvat ottamaan kuvat ja videot ja etsimään koiralle kotia ilman että koira tulee tarhalle. Usein perhe suostuu siihen, ellei kyseessä ole tilanne, että he ovat muuttamassa maasta pois tai muuten vain sellaisia kärsimättömiä.

Koirat, jotka tulevat tarhalle ihan kauheista oloista nälkäisinä ja kylmissään, ovat yleensä tarhalla tosi iloisia. Niin iloisia kuin vain voivat olla. Tarhaelämä on heille parannus entiseen. Lämmin koirankoppi, paljon ruokaa ja kerran päivässä ihmisen rakkautta.

Ihan toinen tarina on, kun koira on asunut perheessä ja perhe tuo hänet tarhalle. Tarhalla on meteliä, kova lattia tai ulkotilat, tutut ihmiset häipyvät pois ja tilanne on koiralle tosi stressaava. Siksi koiralle pyritään löytämään koti ennen kuin perhe hermostuu ja tuon koiran tarhalle joka tapauksessa. Siksi minäkin tulin tänne sivuille etsimään kotia, ettei tarha joutuisi ottamaan minua vastaan. Olen iso koira ja valtaisin kokonaisen häkin, jonne mahtuisi viisi maaseudun pikkukoiraa.

Minua on koulutettu kaikenlaisiin hienoihin suojelu- ja tottelevaisuustesteihin. Rakastan automatkoja ja haluan olla koko ajan ihmisen kanssa. Löytyisikö täältä loppuelämän koti, josta minua ei enää heitettäisi pois? Mieluummin koti, jossa voin olla ainoa koira.