3.4.2022

Minä olen tosi kaunis ja erikoisen näköinen nuori tyttö.

Olen Akita-sekoituksen näköinen ja TOSI ystävällinen. Minut löydettiin maaseudulta kaduilta kuljeksimassa ihan kauhean näköisenä, ihoni oli rikki ja silmät tulehtuneet. Onneksi ystävälliset ihmiset toivat minut tarhalle ja minut on parannettu ihan kuin uudeksi.
Olen valmis uuteen kotiin.
Onneksi minut pelastettiin, sillä luonteeni on pelkkää kultaa ja minusta tulee ihana lemmikki. Ikäni on täydellinen kaiken uuden oppimiseen.

Lisää uutisia

Vietin päivän Doran kanssa. Otettiin ulos häkistä ja seisottiin ulkona juttelemassa tarhan johtajan, Zivilen kanssa ja koko ajan Dora odotti kärsivällisesti hiljaa istuen.
Kun lähdettiin kävelemään, niin koko ajan katsoi minua kuin ihmetellen, että kukas sinä sitten olet. Yleisesti koko päivän aikana Doran taluttaminen oli helppoa, hän ei yhtään vedä, vaan jotenkin hypiskelee kuin vinttikoira ja hidastaa pienemmästäkin remmin otteesta. Paha, pentumainen tapa on riehuttaessa ottaa kiinni hihnasta tai taluttajan vaatteista, sitä varten tarhalla pitävät mukana jotain lelua, jota Dora voisi rieputtaa.


Doralla on häkki täynnä leluja ja ulkotarhassa riehuu ruokakuppien kanssa, jos ei ole leluja. Tuttujen maisemien ulkopuolella autojen ja ihmisten vilinässä oli tietenkin hämmennyksissään, mutta rohkeasti olisi moikannut jokaista ohikulkijaa. Koirakohtaamiset kaupungila meni hyvin, Dora on kiinnostunut muista koirista, mutta ei hauku tai rynnistä tai osoita aggressiivisuutta, katsoo ja jatkaa matkaa. Oli tosi kiva, että Dora haki kontaktia ihmisestä.


Dora on selvästi älykäs koira. Dora ei juokse ja riehu päättömästi, vaan etsii ihmisestä virikkeitä ja kontaktia.Tarhan johtaja kertoi, että muiden koirien kanssa erittäin leikkkisä, pitää rajuista leikeistä ja siten on paras ystävä tarhan Malcikin kanssa (myös tulossa Suomeen). Dora on dominoiva muiden koirien kanssa ja etenkin ruoka-aikana puolustaa omaa annostaan. Eläinlääkärillä hän oli toinen koiristamme, jolle ei tarvinnut edes laittaa kuonokoppaa verikoetta otettaessa.


Tällä hetkellä koira on liian laiha, noin 10 % saisi olla lisää painoa. Turkki ja iho huonossa kunnossa. Doralla oli paha ihotulehdus ja babioosi, punkin levittämä sairaus, jotka melkein veivät hengen, nyt vasta 2 kk toipumista takana. Eläinlääkärillä sanoivat, että voisi olla sharpeitakin sukujuurissa, kun kuonon roikkuva iho ja turkki on sen tyyppinen. Muuten hienot hampaat, ei mitään sairauden merkkejä. Illalla, kun palautin tarhalle, kaikki vapaaehtoiset tulivat vuorotellen moikkaamaan Doraa ja kehumaan.
Dora on todella ihmisystävällinen ja ihana koira.