22.6.2022

Olen Dora, kaunis tyttö Liettuasta.

Kuulumisia tarhalta 12.1.2023

Minulla on jo ikää, mutta sitäkin enemmän viisautta ja ennen kaikkea rakkautta annettavana. Täällä tarhalla sanovat, että olen todellinen lempeä enkeli.  Ihmisille. Jotenkin ihmismäinen olen itsekin. Noista toisista koirista en niinkään välitä. Tai toisin sanoen olen heitä kohtaan välinpitämätön.

Olen erittäin maltillinen, hillitty ja yhteistyöhaluinen koira. Yksi lempipuuhani on vain seurailla ihmisten tekemisiä viisailla silmilläni. Olenkin rauhaa rakastava haaveilija ja sopisinkin parhaiten ainoaksi koiraksi aikuistalouteen. Varmuutta siitä, miten toimin lasten kanssa ei nimittäin ole.  

Rakastan pitkiä kävelylenkkejä, mutta en tarvitse erityisen paljoa liikuntaa. Kävelen erittäin kauniisti hihnassa. Viihdyn autossa. Olen joka sään koira! Pyörin lumessa ja ”parfymoin” itseäni hyvin mielelläni märässä ruohikoissa. Nautin myös trimmauksesta. Itseasiassa nautin kaikesta osakseni tulleesta huomiosta.

Minut on todettu kliinisesti terveeksi, mutta vatsani on valitettavan herkkä. Se on muisto edellisestä elämästäni, jossa opin syömään mitä ihmeellisimpiä asioita turvatakseni ravintoni saannin. Kuten alla voi lukea, minulta on poistettu vatsakasvain. Minut löydettiin metsästä yksinäni ja nälissäni. Olin onnekas, kun sain apua ajoissa, mutta en vieläkään usko, ettei ruokatarjoilu lopu. Omistajani täytyy olla tarkka, etten pistä mitään sopimatonta suuhuni. Olen nimittäin melkoinen imuri ja varastan koristemarjatkin pensaasta!  Herkkävatsaisuuteni, toisaalta loputtoman ruokahaluni vuoksi, minulla on tiettyjä ruokarajoitteita.  Syön viljatonta ruokaa. Vääränlainen ruoka saa vatsani vääntelehtimään.

Haluaisin vain kiehnätä ihmisen kainalossa ja saada täysmääräisesti kaiken huomion, hellyyttä ja haleja. Aivan, juuri sillä tavalla haluaisin viettää joka ikisen minulle suodun päivän. ♥

Katsohan uudet videot ja kuvat alla!

22.6.2022

Minut pelastettiin nykyiseen kotihoitopaikkaani metsästä ja silloin alavatsastani löydettiin iso kasvain. Minulla oli myös kauhea nälkä. Kasvain leikattiin pois ja samalla minut steriloitiin ja sain lääkettä kipuihini sekä kohdun tulehduksen hoitoon. Vaikka minulla on jo ikää kertynyt 10 vuotta, paranin täysin ja nykyisin vietän terveen koiran elämää.

Olen ihmisiä kohtaan erittäin ystävällinen ja rakastun aina päätä pahkaa uusiin ihmisiin. Halit ja rapsutukset ovat parasta mitä tiedän. Kuljen hyvin hihnassa, ja tykkään haistella kaikkea mitä tulee vastaan. Myös eläinlääkäriltä sain kehuja, kuinka rauhallisesti käyttäydyin. En pelkää rokotuksia enkä muitakaan tutkimuksia. Autossakin matkustan esimerkillisesti, tosin en varsinaisesti uskalla hypätä autoon, vaan toivoisin että nostaisit minut kyytiin.

Lelujen päälle en oikein ymmärrä, en ole 10 vuoteen sellaisilla leikkinyt. Sen sijaan rakastan kieriä nurmikolla ja seurata hoitajaani joka paikkaan. Ajattelet varmaan, että olen ihan täydellinen koira – no yksi juttu täytyy mainita. En oikein pidä muista koirista ja saatan käyttäytyä heitä kohtaan aggressiivisesti. Olisi siis hyvä, että saisin kodin talouden ainoana koirana. Ehkä olisi myös hyvä, ettei taloudessa olisi pieniä lapsia, sillä tarvitsen edelleen koulutusta ja paljon fyysistä aktiivisuutta, joten olisi hyvä että sinulla olisi minulle tarpeeksi aikaa. Muutama minuutti päivässä ulkoilua ei oikein riitä minulle. Alkuun olisi myös hyvä, että minut pidettäisiin aina hihnassa ulkona, jotten vahingossa karkaa metsään tai haasta riitaa muiden koirien kanssa.

Olisiko sinulla tarjota minulle loppuelämän koti? Lupaan, että tulen rakastamaan sinua enemmän kuin mitään muuta.

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.