19.12.2022

Hei, olen Dzekas, suloinen, rauhallinen, alkuun hieman ujo, mutta erittäin ystävällinen nuori herrasmies vailla ikiomaa rakastavaa kotia ♥

Minulla oli koti, mutta aiemman huoltajani kuoleman jälkeen jäin kodittomaksi. Kävelin kaduilla entisen taloni läheisyydessä, enkä voinut ymmärtää miksei ketään enää ollut kotona. Naapuri yritti houkutella minua luokseen, muuten luottanut häneen. Vihdoin kuukauden suostuttelun jälkeen antauduin, ja annoin hänen ottaa minut huostaansa. Sen jälkeen hän soitti Penkta Kojan tarhalle, ja niin lopulta päädyin tänne odottamaan parempia aikoja.

Hoitajani kuvailevat minua erittäin hyväksi, rauhalliseksi, suloiseksi ja ystävälliseksi hauveliksi. Alkuun en luota uusiin ihmisiin ennen kuin on varma, että nuo ihmiset ovat hyviä ja voin tuntea oloni turvalliseksi heidän kanssaan. Rakastan lähteä kävelylenkeille, jotka voi olla hyvinkin pitkiä, sillä nuorena koirana minussa on vielä riittävästi virtaa.

Sovellun hyvin monenlaiseen kotiin, sillä olen ystävällinen niin aikuisille kuin lapsillekin. Lisäksi tulen erittäin hyvin toimeen myös muiden lajitoverieni kanssa. Voisitko juuri sinä tarjota minulle uuden mahdollisuuden ja elämän rakastettuna perheenjäsenenä? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.