8.1.2023

Heippa, olen Dzeronimo, palovammoistani parantunut energinen, aktiivinen ja todella ihmisrakas hauveli. Kaipaan ikiomaa rakastavaa kotia, joten voisiko se löytyä sieltä Suomesta ♥

Tulin tänne SOS Gyvunain tarhalle traagisten tapahtumien jälkeen, sillä aiempi kotini paloi. Se paloi täysin asuinkelvottomaksi. Myös minä sain niin vakavia palovammoja, että tarvitsin välitöntä eläinlääkärinhoitoa, jota silloiset huoltajani eivät pystyneet tarjoamaan. Kuvistani näet tilanteeni, kun saavuin tänne turvakotiin, jossa onnekseni sain tarvitsemaani hoitoa.


Olen nyt täysin toipunut tuosta tragediasta. Rakastan kaikkia ihmisiä ja olen täynnä energiaa. Koskaan en ole osoittanut aggressiota ketään kohtaan. Mielipuuhiini kuuluu pitkät kävelylenkit, hyppiminen ja juokseminen. Joten kaipaan kaltaistani aktiivista kotia, jossa minulle on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua kouluttaa.


Ensimmäisessä kodissani oli kissa, mutta täällä tarhalla en ole juurikaan päässyt niiden kanssa vuorovaikutukseen. Muita lajitovereitani kohtaan olen välinpitämätön, joten parhaiten sovellun kodin ainoaksi lemmikisi. Sisätiloissa tunnen oloni hyväksi ja varmaksi. Olen nyt viettänyt täällä tarhalla jo yli vuoden päivät, joten hartain toiveeni on löytää vielä ikioma rakastava koti. Voisiko se löytyä juuri sinun luotasi sieltä Suomesta ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.