3.3.2022

Minä olen niin söpö, rohkea ja ystävällinen.

Pet Rescue Finlandilla on jo yli 650 koiraa Suomessa ja koiranomistajat tietenkin seurustelevat keskenään, kertoilevat tarinoita koiristaan, iloitsevat yhdessä ja surevat yhdessä. Seurustelu tapahtuu sekä suljetussa Facebook-ryhmässä ja koirapuistotapaamisissa. Kaikki Pet Rescue Finlandin koirat tulevat Liettuasta. Yhdistyksen nimeksi valittiin kuitenkin sellainen, missä ei ole viittausta mihinkään maahan. Yhdistyksen ihmiset näetkö naiivisti haluavat auttaa eläimiä ihan joka puolella maailmaa, jos vain tilaisuus siihen tulee.

Pet Rescue Finlandin koiranomistajat ovat huomanneet, että Liettuan tarhakoirilla on joitain samanlaisia piirteitä. Sellainen kuin minä on tosi yleinen sekoitus. Lyhytkarvainen tappijalka. Sitten on sellaisia kuin minä, tappijalkoja, mutta silkkisen kiharaisen karvan päällystäminä. Viimeisessä koirapuistotapaamisessa omistajat kehittivät nimityksen ”Liettuan ruskea” koirille, joilla on sellainen kuparinhehkuva ruskea turkki. Sitten on paljon koiria, joilla on sellaiset ruskeat kulmakarvaväritykset silmien yläpuolella.

Maaseudulta löytyvät hylätyt koirat ovat usein pieniä. Se on ihan tragikoomista, että tällaiset minikoirat kuin minä on sidottu painavan ketjun päähän pihan perälle. Vahtikoiria? Onko tämä joku vitsi?

Suomalaiset koiranomistajat villiintyvät usein tekemään DNA-testejä tarhakoirilleen. Hyvin usein me liettualaiset tarhakoirat olemme jopa 60 %:sesti täysin sekarotuisia, eli mitään erityistä rotua meistä ei löydy.

Kun tulin tarhalle, niin löysin kodin heti omasta kotimaastani. Tulin kuitenkin aika nopsaa takaisin tarhalle, koska perheen mielestä olen liian energinen. No jaa, mitä siihen nyt sanoisin. Teitä on varoitettu.