13.1.2023

Hei, olen Rafas, rauhallinen, kaikille ystävällinen, sydämellinen ja kaiken lisäksi älykäs herrasmies. Minulta puuttuu vain ikioma rakastava koti ♥

Eräänä päivänä Angelica, Mazas Draugasin tarhan perustaja ja liettualaisten maalaiskoirien pelastava enkeli, sai puhelun poliisilta. Se koski minua. He nimittäin löysivät minut eräästä pienestä kylästä vaeltelemassa yksinäni. Niinpä Angelica haki minut turvaan ja laittoi ilmoituksia kaikkialle löytyneestä koirasta. Mutta yllätys yllätys, ei minua kukaan kaivannut ja hakenut kotiin.

Olen ollut nyt täällä erään vapaaehtoisen pihatarhalla syyskuusta lähtien. Kuten kuvistani ja videoistani voit todeta, niin olen elämään erittäin tyynesti ja rauhallisesti suhtautuva herrasmies. Edes ympärillä pyörivät, hyörivät ja haukkuvat pikkuilkimykset (vapaaehtoisen omat pikkuhauvat) eivät onnistu tasapainoani horjuttamaan.

Olen erittäin hyväsydäminen, kaikille ystävällinen, rauhallinen ja vieläpä älykäs lajini edustaja. Siten sovellun samankaltaiseen kotiin, jossa voi olla jopa muita lajitovereitani. Voisitko sinä tarjota minulle loppuelämäkseni sen mitä kaikista eniten kaipaan? Saisinko olla sinun paras ja lojaalein ystäväsi ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.