20.2.2023

Hei, olen iloinen, lempeä, ystävällinen ja siisti maalaispoika, Fazis. Rakastan niin ihmisiä, kissoja kuin muita lajitovereitanikin, mutta masurapsutukset vie voiton kaikista ♥

Päivitys kotihoidosta Suomesta:

Fazis on täydellinen sydänkäpy ♥. Hän ei enää piileskele vierailta, vaan tulee uteliaasti vastaan. Myös ulkona hän ohittaa vieraat ihmiset hyvin. Hän menee matalaksi ja heiluttaa häntää kun vieraat ihmiset lähestyvät. 

Fazis on oppinut kotihoidossa tykkäämään harjaamisesta, kynsien leikkuusta ja muista kauneustoimenpiteistä. Kotihoidossa hän on neljän koiran ja kolmen kissan kanssa, eikä saa niin paljon ihmisen huomiota kuin tarvitsisi. Hän on jo täysin valmis kotikoira, hakemukset vain puuttuvat ♥

Päivitys Liettuasta 4.1.2023

Olen saanut viime aikoina olla kotihoidossa. Hoitajani mielestä olen painoni arvosta kultaa. Vaikka elämä ei ole antanut minulle paljon, se ei ole estänyt minua pysymästä suloisena ja rakastavana. Olen todella lempeä ja ystävällinen ihmisille ja muille lemmikkieläimille. Alkuun voin hieman ujostella, mutta lämpenen nopeasti, ja osoitan tyytyväisyyteni jatkuvalla hännänheilutuksella sekä pyytämällä masurapsutuksia. Muutamassa päivässä tulen taatusti olemaan paras ystäväsi, joka toivottaa sinut aina iloisesti tervetulleeksi kotiin. Pidän sinulle seuraa television katselun aikana ja nuolen kasvojasi kiittääkseni kaikesta antamastasi kiintymyksestä ♥

En ole nähnyt elämässäni paljon muuta kuin kasvupaikkani ja turvakodin, joten minulla on vielä paljon opittavaa, mutta teen sen nopeasti ja hyvin. Kun tulin nykyiseen sijaiskotiini, pelkäsin mennä sisälle taloon. Mutta herkkujen avulla ymmärsin muutamassa päivässä, että talo on turvapaikka. Kotona olen aina ollut puhdas ja siisti. Yleisesti ottaen olen rauhallinen heppu. Lepään, pureskelen leluja, leikin muiden koirien kanssa tai etsin muita lemmikkejä.

Energiatasoltani olen keskiverto. Rakastan kävelyä luonnossa. Olen tyytyväinen yhteen pitkään kävelylenkkiin ja muutamaan lyhyempään ulkoiluun, joissa saan tehdä tarpeeni. Olen hyväntuulinen ja rento, mutta alkuun pelkään uusia asioita. Minua saa nostaa, harjata tai jopa leikata kynnet. Mutta pelkään vilkasta ympäristöä, jossa tapahtuu liikaa kaikkialla sekä kovia ääniä. Myös miesten suhteen olen alkuun varuillani, ja kestää hieman aikaa, että lämpenen heille.

Tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta minulla on lievää resurssiaggressiivisuutta, joten varjelen sitä, mikä on minun. Hoitajani uskoo kuitenkin, että tämä voidaan ratkaista, koska olen herkästi oppiva ja ymmärrän nopeasti asetetut rajat.
Minulla on yksi hauska ominaisuus – nimittäin rakastan banaaneja. Joten jos jätät omasi vartioimatta, löytyy se todennäköisimmin minun masustani…

Nykyisen hoitajani mielestä sopisin parhaiten rauhalliseen perheeseen, jolla voi olla muita lemmikkejä, muttei kovin pieniä lapsia. Ympäristönä minulle sopisi parhaiten maaseutu tai pieni ja rauhallinen kaupunki. Ison ja vilkkaan kaupungin keskustaan en halua, sillä pelkään sitä liikaa.

Katso viimeisin videoni, niin näet itse millainen kultamussukka olen ♥

30.7.2022

Olen maalaispoika pienestä kylästä, jossa juoksentelin vapaana, koska en halunnut olla ketjuun kytkettynä. Ikääntynyt omistajani päätti muuttaa kaupunkiin, jolloin minä en enää päässyt saati halunnut mukaan. Niinpä päädyin tänne Mazas Draugaksen tarhalle.

Koska asuimme kaukana muusta asutuksesta, en ole tottunut ihmisiin saati kaupungin hälinään ja vilinään. Niinpä olin alkuun todella säikky ja pelokas kaikkea uutta ja outoa kohtaan. Mutta kaikesta huolimatta olen osoittanut olevani nöyrä uuden edessä, enkä ole koskaan osoittanut minkäänlaista aggressiota pelottavilta tuntuviakaan asioita ja tilanteita kohtaan.

Älä odota minun juoksevan sinua vastaan häntä heiluen ja syliin hypäten. Mutta olen oppinut jo luottamaan ystävällisiin ihmisiin. Osaan kulkea hienosti hihnassa, ja tulen oikein hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa. Hoitajieni mukaan olen oikein iloinen ja kaikin puolin hyvä hauveli. Jos annat minulle rakkautesi, ja osoitat että voin luottaa sinuun, saat minusta parhaan ystäväsi loppuelämäni ajaksi ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.