16.11.2022

Hei, olen Gintariukas, nuori, energinen ja kuuliainen ilopilleri, joka rakastaa lapsia, leikkiä ja muita koiria. Etsin tositarkoituksella ikiomaa rakastavaa kotia ♥

Minut huomattiin tammikuussa 2022 makaamassa peiton päällä bussipysäkillä kaupungin ulkopuolella. Kuitenkin joka kerta, kun joku yritti saada minut kiinni, pakenin. Kuljin lähimpään kylään (5 km) bussipysäkiltä ja siellä ihmiset alkoivat ruokkia minua. Sen jälkeen minusta tehtiin ilmoitus tänne Sialiu Letenelen tarhalle, josta käytiin tuomassa loukko. Näin sitten pääsin turvaan.

Aluksi pelkäsin ihmisiä, mutta nyt minun sanotaan olevan tämän turvakodin sielu. Asustan erään toisen koiran kanssa samassa huoneessa ja käyn ulkoilemassa muiden koirien kanssa. Pidän jokaisesta tarhalla olevasta lajotoveristani, ja olen todella ystävällinen ylipäänsä kaikkien kanssa. Minulla on paljon energiaa juosta ympäriinsä, joten suosikkileikkini on se, kun joku jahtaa minua.

Tarhan ihmisille olen todella ystävällinen ja suloinen. Heidän mielestään olen myös vähän sarjakuvakoiran näköinen? Kun kuulen heidän kutsuvan minua, riennän oitis luokse, olin sitten missä tahansa, ja hyppään käsivarsille halattavaksi ja silitettäväksi. He vievät minut kävelylle ilman talutushihnaa, sillä kuuntelen kaiken aikaa koska minut kutsutaan takaisin.

Olen kuitenkin edelleen peloissani, jos näen uusia ihmisiä. Se ei haittaa yhtään, jos koiria juoksentelee ympärilläni enemmän, siitä en stressaa niin paljon. Mutta jos minut viedään yksin näytille joillekin ihmisille, en ole niin rohkea ja energinen kuin tuttujen seurassa. Minä sain jo kerran uuden kodin, mutta valitettavasti tämä ihminen sai allergisen reaktion, ja sen seurauksena palautti minut takaisin seuraavana päivänä.

Rakastan lapsia, leikkiä ja sitä, että saan olla muiden koirien seurassa. Siten sopisin parhaiten kotiin, jossa olisi jo odottamassa ainakin yksi leikkisä hauveli, joka samalla tutustuttaisi minut kotikoiran maailmaan ja tapoihin. Toivoisin myös aktiivista kotia, jossa saisin leikkiä ja osallistua kaikenlaisiin aktiviteetteihin. Maalaispoikana vieraita ihmisiä vilisevä kaupunki ei sovellu minulle, vaan kaipaan rauhallisempaa ympäristöä. Voisitko sinä olla juuri se, joka voisi tarjota minulle loppuelämän rakastavan kodin? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.