Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Grafas nyk. Toivo

28.2.2022

Iloinen ja komea sydänten sulattaja.

Olen Grafas, iloinen ja ystävällinen – joskin vielä vieraita kohtaan hieman ujohko – nuoren miehen alku, ja olen vailla omaa kotiani.

Minut ja kaksi veljeäni löydettiin yhdestä tarhan läheisestä metsästä keskenämme harhailemasta. Olin löytöhetkelläni todella kurjassa kunnossa: Olin luisevan hoikka, huonosti syönyt ja vakavasti nestehukkainen. Eläinlääkärit löysivät suustani haavaumia, jotka hankaloittivat merkittävästi syömistäni ja aiheuttivat minulle paljon kipuja. Ensimmäiset kuukauteni tarhalla menivätkin pitkälti haavoja hoitaen, toipuen ja perusvoimia keräillen.

Kuukausia kului ja vaikka ulkoisesti terveyteni koheni ihan silmissä, ei tarhan työntekijöiden huoli minusta hellittänyt edelleenkään: Olin nuori pentu, mutta käytökseni ja energiatasoni alkoivat epäilyttävästi muistuttaa pikemminkin iäkästä, lähes aina väsynyttä seniorikoiraa. Ikävä epäilys alkoi kasvaa, voisiko minua vaivata jokin vakavampi sairaus, joka selittäisi flegmaattisuuttani. Koska aikaa ei haluttu hukata turhaan, lähetettiin minut pikimmiten eläinlääkärille neurologisiin tutkimuksiin. Testejä ja koetuloksia jännitettiin valehtelematta koko tarhan voimin, mutta onneksi sietämättömän pitkältä tuntunut odotusaika palkittiin loppujen lopuksi hyvillä uutisilla, sillä tulokset tulivat ulos kirkkaan puhtaina. Minä ja hoitajani saimme vihdoinkin huokaista helpotuksesta.

Turvallinen kasvuympäristö ja säännölliset ihmiskontaktit ovat tehneet minulle mahdottoman hyvää, ja nykyään olenkin mitä ihastuttavin, ystävällisin ja vilpittömin nuori mies. Rohkeuteni kasvaa päivä päivältä, mutta hoitajieni mukaan olen edelleen varovaisen ujohko poika: En esimerkiksi vielä uskalla lähteä lenkkeilemään ulos vieraan hoitajan seurassa. Sosiaalisilta taidoiltani kuulun ihan tarhan ylimpään ’kermaan’, sillä tulen loistavasti toimeen toisten koirien kanssa ja rakastankin yli kaiken erilaisia yhteisiä leikkejä ja pihapelejä. Poikakoirien seurassa saatan välillä innostua liikaa esittelemään egoani, mutta osaavassa ihmisten ohjauksessa tilanteet on aina saatu rauhoitettua ilman konflikteja.

Olen enemmän kuin valmis matkaamaan oman perheeni luokse, ihka omaan loppuelämän kotiini. Olisiko sinulla tarjota minulle sellainen? ♥