16.1.2023

Hei, olen kaunosilmä Gralis, erittäin ihmisrakas, aktiivinen ja jopa kissojen kanssa hyvin toimeen tuleva nallukka. Voisitko sinä tarjota minulle rakastavan kodin ja paljon masurapsutuksia ♥

Minut takavarikoitiin 10 kissan kera poliisin ja eläinlääkintälaitoksen toimesta eräältä naiselta Pasvalyksen alueella. Tämä ei ollut edes ensimmäinen kerta, vaan noin kaksi vuotta sitten häneltä takavarikoitiin noin 15 koiraa ja isompi määrä kissoja. Tämä nainen rakastaa meitä, muttei osaa hoitaa kunnolla. Lemmikeillä on usein paljon sairauksia, emmekä saa riittävän laadukasta ruokaa… eikä tällä naisella ole edes omaa kotia…Niinpä poliisi pyysi Mazas Daugasin väkeä apuun hakemaan meidät pois turvaan ja saamaan tarvitsemaamme hoitoa.


Olen iso, vahva, aktiivinen mutta samalla niin rakastava, söpö ja ystävällinen hauveli. Kaiken lisäksi olen kauniiden silmien omistaja. Kun tarhalla kävi paljon lapsia ja muita vieraita, annoin heidän koskea ja halailla niin paljon kuin halusivat. Itse asiassa nautin siitä. Hihnassa kävelemiseen tarvitsen vielä tarpeeksi vahvan ihmisen ja, kuten kaikki muutkin suuret koirat, tarvitsen riittävästi fyysistä aktiivisuutta.

Asuin aiemmin samassa talossa monien kissojen kanssa, joten kissojen kanssa voin elää ja jopa pitää niistä. Muista koirista minulla ei ollut niin paljon kokemusta, mutta olen utelias ja pohjimmiltani ystävällinen ja lempeä. Videoistani voit todeta, että kanssakäyminen heidänkin kanssaan sujuu oikein mallikkaasti. Minulta puuttu vain ikioma rakastava koti. Löytyisikö se sinun luotasi ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.