27.11.2022

Hei, olen Greta, kiltti, rauhallinen ja kaikkia rakastava seniorileidi. Olen joutunut odottamaan ikiomaa rakastavaa kotia jo kohta seitsemän vuoden ajan.

Minut tuotiin tänne SOS Gyvunain tarhalle aivan takkuturkkisena Rudausian kylästä noin puoli tuntia Vilnasta, jossa olin elänyt koko ikäni ulkokoirana likaisella pihalla. Minusta haluttiin luopua, koska sain vahinkopennut. Lapsukaiseni löysivät kodin hyvin pian, mutta minä olen joutunut odottamaan omaa vuoroani täällä tarhalla jo kohta seitsemän pitkää vuotta….

Olen kiltti, vaatimaton ja rauhallinen leidi, joka ei tee itsestään numeroa. Ehkä siksi en ole erottunut riittävän hyvin muista koirista. Kaikesta huolimatta unelmoin edelleen siitä, että pääsisin kokemaan sen, miltä tuntuu olla rakastettu ja nukkua lämpimässä ikiomassa pehmoisessa pedissä.

Rakastan kaikkia ihmisiä, myös niitä pienimpiä. Lisäksi olen ystävällinen muille lajitovereilleni, ja kissojenkin kanssa tulen oikein mainiosti toimeen. Voisitko sinä toteuttaa viimein unelmani siitä, että pääsisin loppuelämäksi ikiomaan rakastavaan kotiin? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.