Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Grifas nyk. Dodo

28.2.2022

Hei, minä olen Grifas-poika.

Elokuisena päivänä Mazas Draugasin tarhaan otti yhteyttä erään pienen kaupungin kunnallinen tarha, joka tarvitsi apua. Tarhalla oli paljon koiria, joiden aika oli uhkaavasti lähenemässä loppuaan koirien ylläpitoon ja huolehtimiseen liittyvien resurssiongelmien vuoksi. Heille ei myöskään millään tuntunut löytyvän uusia koteja, ainakaan tarpeeksi nopealla aikajänteellä.
Koiria ei millään haluttu lopettaa, sillä tarhan työntekijöiden mukaan kaikilla lopetusuhan alaisilla karvakorvilla – minä mukaan lukien – on mitä ihastuttavin, uniikki luonne. Siispä kunnallisen tarhan nuoret, eläinrakkaat ja kekseliäät työntekijät ryhtyivät etsimään apua ja niin kuin vanha sanontakin kuuluu, etsivä löytää: Mazas Draugas kuuli avunhaukahduksemme ja pian sekä minä että moni muu pieni koira pääsi turvaan yksityiselle tarhalle.


Eivätkä hyvät uutiset suinkaan lopu vielä tähän: Yhteisen pelastusoperaation seurauksena kunnallisen ja yksityisen tarhan työntekijät alkoivat puhumaan toistensa kanssa enemmänkin ja huomasivat tulevansa loistavasti juttuun. He jakoivat toisilleen paljon tarinoita meistä koirista ja kaikista tärkeimpänä, he keskustelivat yhteisistä, jaetuista arvoistaan. Jokaiselle heistä on tärkeintä meidän koirien terveys ja hyvinvointi. He eivät voi sietää valehtelua, eivätkä koirien huonoa kohtelua. On todella surullista, miten paljon sellaistakin epäasiallista käytöstä esiintyy koiratarhoilla.


Nyt voin ilolla ilmoittaa, että nämä kaksi tahoa, pikkuisen kaupungin kunnallinen tarha ja yksityinen Mazas Draugasin tarha ovat päättäneet jatkaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa. Heidän tavoitteenaan on yhdessä turvata meille kodittomille koirille niin hyvä ja valoisa tulevaisuus kuin suinkin vain mahdollista.


Tähän yhteistyön ketjuun liittyy myös oleellisesti suomalainen Pet Rescue Finland, koska kaikille pelastetuille koirille ei kertakaikkisesti vain löydy koteja täältä, kotimaastamme Liettuasta. Te suomalaiset koiranomistajat ja koiran omistamisesta haaveilevat olette kullanarvoinen osa tätä pitkää, ihanien ihmisten ketjua, jota tarvitaan, kun minunlaisia pikkukoiria pelastetaan ja saatetaan kohti onnellisempaa elämää ihmisen parhaana ystävänä.