7.9.2022

Minä olen täysin muuttunut koira. Olen oppinut luottamaan, rakastamaan, olemaan ihmisen kanssa. Minut jopa valittiin kaikista koirista joulukalenterin valokuvauksiin ja käyttäydyin niin hienosti ♥

1.9.2022 Päivitys tarhalta

Olen viettänyt täällä Penkta Kojan tarhalla jo reilusti yli vuoden. Tässä ajassa olen muuttunut todella paljon. Minusta on tullut iloinen ja todella ystävällinen koira. Lähden aina todella innoissani kävelylenkille. Tämän sai todistaa myös PRF:n vapaaehtoiset, jotka kävivät Suomesta asti ulkoiluttamassa meitä elokuun alussa.

Toinen hyvin mieluisa asia on ruoka. Pärjään oikein hyvin kaikkien lajitovereideni kanssa, joten uudessa kodissani voi siten olla odottamassa myös toinen kiltti hauveli. Rakastan sitä, että minulle puhutaan ja silitetään, sekä paijataan. Osaan kyllä pyytää huomiota ja kiinnyn helposti. Kotona asumisen jälkeen olen sisäsiisti, enkä ole unohtanut kodin sääntöjä. Joten voisitko sinä tarjota minulle kodin, ettei enää yhtään joulua tarvisi viettää täällä tarhalla ♥

24.10.2021

Videoni kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Näet miten esittelin upeata nuoren koiran hammaskalustoa tarhan ihmisille kun tulin tänne. Kaikki koirat ovat peloissaan ja hämmentyineitä joutuessaan tarhalle. Me vain reagoimme eri tavoilla. Jotkut alistuvat, hiljenevät, toiset muuttuvat villeiksi ja yliaktiivisiksi. Minä osaan puolustaa itseäni, sillä menneisyydessäni on pahoinpitelyä ja mörköjä. Omistajani ei ollut hyvä ihminen. En ole perusluonteeltani paha tai arka tai aggressiivinen. Niin surullista, kun nuori koira ei ole saanut kasvaa ihmiseen luottaen.

Tarhalla tehdään paljon hyvää, näkymätöntä perustyötä koirien kanssa. Kovin pelokkaita tai aggressiivisia koiria ei laiteta heti adoptioon. Heitä kesytetään ja opetetaan luottamaan ihmisiin. Tarhan työntekijöillä on rajallisesti aikaa ja resursseja, mutta ihmeitä tehdään joka päivä.

Olen nyt valmis etsimään omaa kotia, mutta pienin varoituksin. Saattaa olla, että uudessa ympäristössä menen taas lukkoon ja puolustaudun. Eivät koirat tiedä, että tutuksi tulleelta tarhalta lähteminen on hyvä juttu. Muutos on stressi, eikä koira heti tiedä, että uusi koti on hyvä ja turvallinen. Siksi uusilla omistajillani saisi olla koirakokemusta ja ei mielellään pieniä lapsia, ettei tapahtuisi mitään puremisvahinkoja. Ei tarvitse olla mikään ihmeellinen koirakuiskaaja perhe, joka on kesyttänyt susia. Ihan normiperhe, jolla on ymmärrystä koiran elekielestä ja kärsivällisyyttä. Voihan olla, että minusta tulee ihan ekasta päivästä lähtien luottavainen ja ihana perheenjäsen. Mutta jos näin ei käy, niin haluamme perheen olevan valmis työstämään luottamustani.

Onneksi olen ihan nuori koira, pikkuinen ja hurjan söpö.