13.1.2023

Heippa, täällä Jogis, bernhardilaisen ja sakemannin rakkauden hedelmä. Olen ihmisen huomiota ja aktiviteettia kaipaava lempeä, älykäs ja oppivainen isokokoinen hauveli ♥

Tulin tänne turvakodille ensimmäistä kertaa, kun eräs nainen löysi minut ulkoiluttaessaan koiriaan. Tuolloin olin paennut häkistä, jossa jouduin asumaan. Huoltajani kuitenkin löydettiin, ja siten minut täytyi lain kirjaimen mukaisesti luovuttaa takaisin. Ei mennyt kuitenkaan kuin kaksi päivää, kun vaeltelin jälleen yksin pitkin katuja, ja poliisi palautti minut takaisin. Nyt odotan uutta mahdollisuuttani ja rakastavaa kotia. ♥

Olen nuorukainen, joka rakastaa olla ihmisen vieressä. Käyttäydyn vielä pentumaisesti, mutta olen enemmän kuin onnellinen, kun saan huomiota. Aiemmin jouduin asumaan pienessä häkissä talon ulkopuolella ilman ihmisten huomiota. Siksi pakenin sieltä. Olin todella tylsistynyt.

Tarvitsen aktiivisen ihmisen, joka kouluttaisi, opettaisi ja viettäisi aikaa kanssani. Opin erittäin nopeasti, sillä kuuntelen tarkkaavaisesti, ja minulla on hyvä muisti. Olen sosiaalinen hauveli, enkä pelkää mitään. Osaan ottaa rauhallisesti myös uudet tilanteet.

Olen ystävällinen kaikille ihmisille. Vietin yön kotona, jossa oli nuori tyttö, ja kaikki meni oikein hyvin. Mutta tietenkin täytyy huomioda se tosiasia, että olen nuori, innokas ja isokokoinen. En ole aggressiivinen muita koiria kohtaan, mutta kuten videosta näkyy, leikin erittäin energisesti, joten kaikki koirat eivät ehkä pidä siitä. Siten parasta olisi, ettei kodissa olisi muita koiria. Mutta mielelläni leikin heidän kanssaan koirapuistossa.

Voisitko sinä olla se, jolle saisin antaa kiintymykseni ja rakkauteni? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.