18.1.2023

Heippa, olen lahja, jota ei haluttu. Niinpä päädyin lopulta tälle sivustolle. Kaikesta huolimatta olen postitiivinen ja ystävällinen. Kaipaan omaa rakastavaa kotia ♥

Minut annettiin lahjaksi yhdelle perheelle jossain pienessä kylässä. Mutta perhe ei tietenkään halunnut tällaista tarpeetonta lahjaa. Niinpä tämä perhe ei rakastanut minua, eikä pitänyt minusta mitään huolta. Ainoastaan ystävällinen naapuri huolehti minusta, antoi ruokaa ja lopulta pyysi apua Mazas Draugasin tarhalta.


Täällä tarhalla olen osoittautunut oikein ystävälliseksi ihmisten kanssa, mutta olen hyvin varovainen muiden lajitoverieni suhteen. Siten minun pitää ensin tehdä tuttavuutta toisen koiran kanssa, ennen kuin päätän olemmeko ystäviä vai ei. Mutta aggressiivinen en ole ollut missään tilanteessa, enkä todellakaan kinastele saati tappele muiden kämppäkavereideni kanssa. Osaan myös kävellä hihnassa ihan mukiinmenevästi.

Uudessa kodissani voisi olla joku toinen kiltti hauveli opettamassa sopeutumisessa kotikoiran elämään. Muutoin pyydän, että annat minulle aikaa tottua uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin, kun olen kuitenkin hieman ujonpuoleinen neitokainen ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.