12.12.2022

Päättäväinen, pieni, pullea, harmaa Jumi. Kutsuvat minua täydelliseksi kotikoiraksi ♥

Saavuin tänne isolle Penkta Kojan koiratarhalle, kun tulin kuulemma hyödyttömäksi entisille omistajilleni. En yhtään ymmärrä, mitä tein väärin. Mielestäni pullean ja harmaan pikkukoiran tärkein tehtävä on saada ihmiset hyvälle tuulelle, mutta epäsosiaalisiksi ihmisiksikin kuvailtuja entisiä omistajiani en saanut edes hymyilemään. Olin heille täysin huomaamaton.

Vaikka olenkin tullut ihmisten hylkäämäksi, en ole menettänyt luottamustani heihin. Uskon edelleen, että joku vielä huomaa veikeän ja rauhallisen olemukseni, uskomattoman hienon luonteeni ja energiaa tuikkivat silmäni. Rakastan pitkiä kävelyjä, rauhaa ja rapsutuksia. ♥

Tulen erinomaisen hyvin juttuun kaikkien ihmisten ja muiden koirien kanssa. Sanovat, että soveltuisin hyvin monenlaiseen kotiin. Olen siis täysin valmis paketti toimitettavaksi sinne Suomeen, kuulemma koirien paratiisilandiaan. Tämä Jumi ei nimittäin halua jumittaa enää lainkaan tarhalla! Kuono kohti uusia seikkailuja, eikös vaan?

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.