Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Jupis nyk. Kyösti

21.2.2022

Olen energinen pentukoira ja varsinainen torpedo omassa ympäristössäni.

Minun kotini on yksi niistä ongelmaperheistä, joissa koirien määrä on kasvanut holtittomasti ja perheen omakin elämänhallinta on hukassa ja elämä on köyhyyttä ja alkoholia. Surullisia tarinoita. Onneksi omistajani edes tiedostivat ongelman ja tekevät yhteistyötä tarhan kanssa, jotta meidät kaikki noin 10 koiraa saadaan tarhalle ja sitten uusiin koteihin. Omistajille jätetään kaksi sterilisoitua koiraa. Olen siis yhäkin täällä omassa kodissa, mikä on hyvä systeemi kaikille. Tarha etsii minulle aktiivisesti omaa kotia ja minun ei tarvitse tulla tarhalle.

Kun tulen vaikka eläinlääkärille, niin ei uskoisi, että tästä torpedosta tulee ujopiimä ja olen ihan peloissani. Se on ymmärrettävää, sillä minua ei koko pienen elämäni aikana ole sosialisoitu ja ympäristöni on tosi rajoittunutta. Uudelta perheeltä tarvitaan kärsivällisyyttä opettaa minulla ihan kaikki asiat mitä normikoiran elämään kuuluu.

Tiedätkö, minulla oli sisko nimelta Tikse. Hänelle kävi tosi hyvä tuuri ja hän pääsi kotihoitoon oikein mukavaan perheeseen, jolla oli paljon aikaa touhuta hänen kanssaan ja rapsutella ja viedä kävelylle ja vaikka mitä. Tikse oli kertaalleen rokotettu kaikkia virustauteja ja raivotautia vastaan. Yhtenä päivänä hän alkoi kovasti oksennella ja vaikutti tosi voimattomalle. Perhe vei hänet eläinlääkärille ja Tikse oli kaksi päivää tiputuksessa eläinlääkärinasemalla ja hänen eteensä tehtiin kaikki mahdollinen. Maksatulehdus vei kuitenkin pienen koiran ja jätti suuren surun jälkeensä.

Tässä tuli hyvä muistutus siitä, miksi Pet Rescue Finland antaa adoptioon vain koiria, joilla on kahdet rokotukset ja ikääkin 5-6 kuukautta niin että koira vielä steriloidaan ja kastroidaan ennen Suomeen tuloa. Rescuekoirapentujen emää ei ole rokotettu ja pennun ensimmäiset rokotukset eivät vielä anna tarpeeksi suojaa virustauteja vastaan. Pentujen immuniteetti voi olla alhaalla huonon ruokinnan ja rankan elämän takia. Suomeen saisi tuoda laillisesti pentuja, jotka ovat 3,5 kk – 4 kk raivotautirokotuksen antamisen jälkeen. Tosielämässä näin pienet pennut ovat vielä liian riskialttiita sairastumisille.