8.1.2023

Hei, olen rauhallinen, ystävällinen ja hieman vakavamielinen Kingas. Rakas ihmiseni menehtyi, joten joudun nyt etsimään täältä tarhalta käsin uutta rakastavaa kotiani. Löytyisikö se Suomesta ♥

Tulen samasta paikasta kuin aiemmin jo Suomeen tullut Bruno ja edelleen täällä tarhalla oleva Kombo. Vanha isäntämme rakasti meitä paljon, ja saimme kuljeskella ja leikkiä kesän pihalla vapaana. Minä sain loppuun asti olla sisällä isäntäni kanssa, kunnes hän menehtyi. PRF:n vapaaehtoiset Suomesta kävivät kesällä meitä katsomassa, jolloin isäntämme jo tiesi kuolevansa pian, joten hänen piti alkaa luopumaan meistä. Bruno lähti tarhalle ensin, sen jälkeen Kombo, ja minä jäin pihalle koppiin kytkettynä odottamaan, kunnes tarhalta vapautuisi paikka minunlaiselleni isolle hauvalle.

Viimein minäkin pääsin tänne Mazas Draugasin tarhalle odottamaan omaa vuoroani löytää uusi, rakastava koti. Olen osoittautunut vakavamieliseksi, mutta olenhan kokenut melkoisen elämänmuutoksen. Siitä huolimatta olen rauhallinen ja hyvin ystävällinen hauveli. Tarvitsen ehdottomasti kodin, jossa on kokemusta kaltaisistani isoista koirista.

Voisiko se löytyä sinun luotasi ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.