Emme ota vastaan enempää uusia hakemuksia!

10.12.2022

Hei, olen Koko, leikkisä, oppivainen, kärsivällinen ja kaikkia rakastava neitokainen vailla ikiomaa rakastavaa kotia ♥

Minut tuotiin tänne SOS Gyvunain tarhalle pihalta, jossa alkoholisteilla oli paljon meitä koiria ympäri pihaa ja ulkorakennuksissa. Meillä ei ollut juurikaan aiempaa ihmiskontaktia, joten alkuun pelkäsimme kovasti kaikkea mahdollista.

Tarhalla jo yli kaksi vuotta viettäneenä olen muuttunut paljon. Minulla on oma lempihoitajani, joiden kanssa olen avoin, rakastavainen ja innokas lenkkeilijä. En ole myöskään ikinä käyttäytynyt agressiivisesti peloistani huolimatta. Olen leikkisä, osaan kulkea hihnassa hienosti, ja osaan jopa peruskäskyt kuten istu, anna tassu, kosketa. Siistinä tyttönä en ikinä tee tarpeitani tarhan huoneeseen. Osaan myös rauhoittua omalle paikalleni päiväunille. Kaiken lisäksi tulen toimeen muiden koirien ja jopa kissojenkin kanssa. Olen kärsivällinen muiden eläinten touhuille, nöyrä, en dominoi.

Olen täysin jämähtänyt tänne tarhalle, koska kun paikalliset adoptioperheet tulevat katsomaan koiria, menen omalle sängylleni, ja katselen sieltä käsin uusia ihmisiä tyynesti ja rauhassa. Tykkään olla tarkkailija, joten en ryntää suin päin uusia ihmisiä vastaan. Paikalliset ihmiset kuitenkin adoptoivat vain koiria, jotka tulevat häntä heiluen syliin. Näin pienestä se on kiinni.

Katso videoni, niin näet miten ihmisrakas nykyisin osaan olla. Hoitajani mielestä sopisin parhaiten perheeseen, jossa on odottamassa toinen kiltti hauveli tai vaikka useampikin. Laitan nyt kaiken toivoni teihin suomalaisiin, että joku siellä näkisi miten mukavan parhaan ystävän minusta saisi. Olisin niin onnellinen, jos joku voisi rakastaa minua niin paljon, että avaisi sydämensä ja kotinsa oven minulle, Kokolle. ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä, kuin asioita joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon, muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira, kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.