Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Lyra nyk. Liinu

23.2.2022

Wuh!
Minä olen Lyra, nuori neitokainen ja olen vailla omaa kotia.

Päädyin tänne Mazas Draugasin tarhalle yhdessä ystäväni Salan kanssa. Asuimme molemmat erään maaseudun pihamaalla ja vaikka yötä päivää sään armoilla oleminen ei varsinaisesti ollut kummankaan meidän lemppari juttu, niin meillä oli silti omistaja, joka huolehti meille säännöllisesti raikasta vettä ja ruokaa. Elämämme ei ollut kovin tapahtumarikasta, mutta tiesimme, ettei meillä ollut oikein varaa valittaa, sillä ihan muutaman talon päässä oli koiria, joilla oli asiat vielä paljon huonommin kuin meillä. Kunnes sitten… tuli se päivä kun isäntämme ei enää saapunutkaan totuttuun aikaan ruokkimaan meitä. Meni toinen, kolmas, neljäs ja viideskin päivä, eikä edelleenkään mitään. Omistajamme oli kadonnut, eikä meillä ollut mitään tietoa, että milloin hän palaisi, jos edes palaisi.

Kun eläinsuojelijat vihdoin löysivät meidät olin todella arka ja peloissani. En tiennyt oikein miten reagoida vieraisiin, joten koin turvallisimmaksi ratkaisuksi puolustaa itseäni ja pyrkiä pakosalle ja niinhän siinä sitten kävikin: Juuri, kun minut oltiin saatu irrotettua kamalista ketjuistani, päätin lähteä pakoon pelastajiani. Näin jälkeenpäin ajateltuna se oli minulta melko tyhmä liike, mutta enhän minä siinä tilanteessa voinut tietää, olivatko ne ihmiset hyvillä aikeilla vaiko eivät.

Juoksentelin ympäri kyliä muutaman kuukauden ajan, kunnes minut saatiin kiinni. Tällä kertaa kohtaamiseni eläinsuojelijoiden kanssa meni onneksi paljon rauhallisemmissa merkeissä, sillä vaeltelukuukausieni aikana olin ymmärtänyt, että nuo ihmiset halusivat vain auttaa minua.

Tarhalla minusta on kuoriutunut oikein iloinen ja kiltti neito, joskin olen vieläkin kaikkea uutta ja omituista kohtaan melko varovainen. Hoitajieni mukaan minulle etsitään ensisijaisesti rescuekoirakokemusta omaavaa kotia. Sellaista perhettä, joka osaa ymmärtää minunlaiseni herkän ja aremman, mutta silti äärettömän kiltin koiran sielunelämää. Tulevassa kodissani voi hyvin olla odottamassa niin karvaisia koira- kuin myös kissakamuja, sillä ainakin täällä Liettuan päässä olen tullut molempien kanssa toimeen oikein mallikkaasti.

Miltä kuulostaa? Voisinko minä olla teidän perheenne puuttuva palanen?