Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Mailja nyk. Maija

28.2.2022

Minäkin olen yksi monista maatilojen pihamailta pelastetuista karvakorvista.

Apua tarvitsevia koiria on lohduttoman paljon. Vastaanotamme päivittäin useita puheluita joko valittavilta naapureilta tai koirien omistajilta, jotka haluavat päästä eroon koiruuksista heti tänään, eikä vasta huomenna.

Tänä vuonna maaseudulla sijaitsevalle Mazas Draugasin tarhalle on on pelastettu ennätysmäärä eläimiä isoilta maatalojen pihamailta. Ennen pelastettiin yksi koira sieltä, toinen täältä. Nykyään yhdellä pihalla saattaa hyvinkin olla 10, 15 tai 25 apua kaipaavaa karvakorvaa. Ennätyksellisen iso piha oli sellainen, jossa eläkeläisellä oli yli 50 koiraa. Siitä tehtiin juttu jo Liettuan televisioonkin.

Maaseudun pihamaiden holtittomasti lisääntyvien koirien surulliseen tilanteeseen on monia vaikuttavia tekijöitä. Yksi mahdollinen syy on se, että ennen tällaisista pihoista ei niin välitetty. Ennen käsistä riistäytynyttä koirien määrää pyrittiin hillitsemään usein sillä kaikista karuimmalla tavalla; tappamalla. Onneksi tänä päivänä monien ihmisten suhtautuminen koiriin on entiseen verrattuna myötätuntoisempaa. Nykyään ihmiset ovat maaseudulla tietoisempia koiran omistamisen vastuista ja ymmärtävät sekä koirien steriloinnin että riittävän ruoan takaamisen tärkeyden. Yksi ihminen ei voi yksin huolehtia hyvin 15 koirasta.

Omistajamme menehdyttyä piti minut ja yli 10 samalla pihalla asustanutta ystävääni mahduttaa tarhalle.
Uusi elämäni ihmetyttää minua, mutta ujosta luonteestani huolimatta olen varovaisen utelias, mitä tulevaisuus tuo eteeni nuuhkittavaksi.