2.4.2022

Hei, olen Mano, todella aktiivinen, energinen ja ihmisrakas koiraherra vailla omaa kotia ♥

Olen alunperin päätynyt tarhalle, koska minut löydettiin vaeltamasta kaupungilta, omistajat olivat päihteidenkäyttäjiä ja usein lukitsivat minut huoneeseen useiksi päiviksi kerrallaan, sitten toisaalta sain juosta vapaana kaupungilla.

Minut adoptoitiin perheeseen, jossa oli jo ennen minua dominoiva uroskoira. He tekivät kaikkensa, että meistä tulisi ystävät. Mutta valitettavasti välillämme on jatkuva jännite. Minä en ole se, joka aloittaa tappelun, mutten myöskään pakene siltä. Niinpä nykyinen perheeni haluaa löytää minulle kodin, jossa saan olla ja elää mieluusti ainoana nelijalkaisena, ja nauttia kaikesta huomiosta yksin ilman kilpailua ja jatkuvaa jännitettä.

Olen aktiivinen, utelias ja erittäin ystävällinen ihmisille. Myös käynnit eläinlääkärillä ovat sujuneet ongelmitta. Rakastan olla huomion keskipisteenä ja olen hieman mustasukkainen, jos ihmiset silittelevät muita lajitovereitani. Lelut on ihan parasta mitä tiedän, ja varsinkin leikkiminen niillä. Mutta leikki voi joskus yltyä aika rajuksikin. Pienten lasten kanssa en ole koskaan leikkinyt, vaan ainoastaan aikuisten. Pitkät kävelylenkit kuuluvat myös lempipuuhiini. Voin myös olla rauhallinen ja nukkua koko päivän, mutta tarvittaessa olen aina valmiina toimintaan. Olen käynyt nykyisten huoltajieni kanssa pyörälenkillä kerran viikossa.

Matkustaminen kanssani on helppoa. Pidän automatkoista ja nukun siellä missä sinäkin. On se sitten teltta, hotellihuone, kaverin luona tai vaikka autossa. Niin kauan kun ympärilläni on rakkaita ihmisiä, sopeudun mihin vaan.

Tunnen myös kodin säännöt, enkä varasta ruokaa pöydästä. Olen käynyt tottelevaisuuden peruskoulun, mutta tätä kannattaa jatkaa ja ylläpitää kaiken aikaa, sillä reagoin edelleen muihin koiriin ja vedän hihnassa. Pelkään ilotulitteita ja ukkosmyrskyjä, mutta onneksi niitä ei ole kovin usein. Olen myös niin kiintynyt ihmisiin, että eroahdistus iskee, kun he lähtevät pois kotoa. Minua ei kannata siksi aikaa sulkea häkkiin tai aidatulle pihalle, sillä osaan olla varsinainen houdini, ja löydän kyllä tieni ulos tavalla tai toisella.

Tällä hetkellä olen fyysisesti todella hyvässä kunnossa, sportti ja kaikin puolin hyvinvoiva. Vatsani on hieman herkkä, joten syön raakaruokaa, mutta huoltajani mukaan se ei ole välttämättömyys.

Parhaiten sopisin kotiin, jossa saan olla ainoa lemmikki. Toiset uroskoirat ja kissat ovat minulle ehdoton ei. Kiltin tyttökoiran kanssa pärjään kyllä. Minulla on tällä hetkellä pari tyttökaveria, joiden kanssa leikin. Mutta on huomioitavaa, että leikit yltyvät välillä aika rajuiksikin, joten pienet jäävät jalkoihin. Sama pätee lapsiin. Aivan pienten lasten talouteen en ole paras mahdollinen lemmikki. Olen maalaispoika, ja siten haluan asua taajaman ulkopuolella, jossa on tilaa juosta ja rauhallista kaikelta melulta ja hälinältä. Kerrostalo ei ole minua varten.

Löytyisikö Suomesta joku, joka ymmärtäisi kaltaistani ja voisi tarjota minulle rakastavan loppuelämän kodin ♥