20.10.2022

Olen Minge, suloinen pentu, jolla on elämä edessä ja paljon opittavaa. Etsin uutta rakastavaa kotia tositarkoituksella.

Päivitys kotihoidosta 3.10.2022

Kotihoitopaikkani vaihtui minusta riippumattomista syistä ja etsin kotia nyt Tampereelta käsin, jonne minua voi tulla morjestamaan! Kaltaiselleni aralle pikkukoiralle koirakokenut hoitaja ja itsevarma koirakaveri on kultaakin kalliimpi. Välillä jopa unohdan arkuuden, kun uteliaisuus voittaa pelon ja jotain kivaa on meneillään. Hellyys, herkut, pehmot ja pedit ovat heikkouteni, mutta parasta kaikesta on koirakaverin seura ja tuki. Kotihoitajani mukaan minä hyötyisin kovasti koirakaverista, jolta voisin ottaa hieman mallia ja tehdä perässä. Tässä nimittäin vasta harjoitellaan kotikoiran taitoja. Muistetaan, että vielä hetki sitten viipotin Liettuan maaseudun pelloilla. Eli matkaa salonkikoiraksi vielä on.

Paljon on opittavaa; että ihminen ei ole paha, että äkkinäiset liikkeet eivät ole uhkaavia, että voi lirauttaa välillä jopa puistoon eikä sisälle. Pikku hiljaa minulle alkaa valjeta, että asiat voi sittenkin olla ihan hyvin!

Koska elämässäni on ollut melko paljon muutoksia ja olen vielä niin pieni, olen välillä hieman levoton sielu. Tykkäänkin matkustaa ja viihdyn autossa, mutta yksin en vielä oikein osaa olla. Hoitajani kuitenkin uskoo, että luottamuksen syntymisen ja rutiinien tasaantumisen myötä tasoittuu myös käytökseni, sillä minulla on oppiva ja utelias mieli. Hoitajani uskoo myös, että ajan mittaan olen melko helposti koulutettavissa, sillä en pysty vastustamaan herkkuja. Olen jo oppinut kävelemään hienosti hihnassa ja valjaitakin kannan ylpeydellä. Olen myös aika nokkela ja uuden omistajan on hyvä olla tietoinen karkausherkkyydestäni. Tämäkin ominaisuus voi tasoittua ajan mittaan.

Olisiko seuraava paikka se, jonne saisin jäädä ja jota voisin ihka omaksi kodiksi kutsua? Tällainen paikka olisi parhaimmillaan aikuistalous rauhallisessa ympäristössä, jossa olisi koirakaveri jo valmiiksi kotona ♥

Päivitys kotihoidosta 29.5.2022

Ujo Minge saapui Suomen hoitopaikkaan rohkaistumaan. Minge suhtatuu muihin koiriin ystävällisesti.

Minge oli onnekas ja löysi hoitopaikan 21.5. Suomesta ja pystyy nyt olemaan ihmisten kanssa enemmän tekemisissä sekä tutustumaan millaista on asua talon sisäpuolella. Mingellä on kaverina 2 uroskoiraa ja 2 narttukoiraa, yhteiselämä on käynnistynyt hienosti. Koirasosiaalinen Minge asettuisi hoitopaikan koirien kylkeen kiinni nukkuessaan, mutta muut koirat eivät ole tähän vielä suostuneet. Nuorelle Mingelle pehmoleluilla leikkiminen on mieluista puuhaa. Aidatulla takapihalla juokseminen on hauskaa muiden koirien kanssa. Toistaiseksi ei ole vielä takapihaa kauempana käyty kävelemässä.

Hihassa lenkkeilyä harjoitellaan, siitä ei taida olla aiemmin kokemusta kertynyt. Minge totuttelee ihmisen kanssakäymiseen, silti Mingeä pystyy jo nyt hyvin käsittelemään antaa ottaa syliin, valjaat voi pukea ja pesulla käynti on sujunut. On odotettavissa jännityksen laskevan, kun kokemus karttuu ja ihminen tulee tutuksi. Minge on rauhallinen, mutta kiinnostunut ympäristöstään. Välillä pilkahtaa pentumaista vauhdikkuutta.

Toiset koirat ovat Mingelle tärkeitä, niistä on hyvä ottaa mallia ja tukea uusia asioita opetellessa. Hoitopaikan koirien vanavedessä Mingekin kiiruhtaa herkkuja syömään ihmisen lähelle. Lyhyet yksinolot koirakavereiden kanssa ovat sujuneet hyvin. Suurin osa pissoista ja kakoista on osunut ulos. Asiassa on auttanut ahkera ulkoilu parin tunnin välein ja aina kun herätty.

Ujo Minge etsii kotia, jossa mukava koirakaveri olisi odottamassa. Kaupungin keskustan hulinaan Mingestä ei ole. Rauhallinen ja väljästi asuttu kaupunginosa, taajama tai maaseutu olisivat sopivia. Etsinnässä on koirakokenut, ujoa koiraa ymmärtävä koti, joka on sitoutunut opettamaan puuttuvat kotikoiran taidot positiivisin menetelmin. Kaunis Minge odottaa hakemuksia Tuusulassa.

Uudelle omistajalleni antaisin vinkin, että kanssani kannattaa olla varovainen, etten pääse karkaamaan. Saatan säikähtää äkillisiä ääniä tai muita pelottavia asioita. En osaa vielä kävellä hihnassa, enkä osaa oikeastaan mitään muitakaan tapoja joita kunnon kodeissa kasvaneet koirat osaavat, joten siihen olisi myös hyvä varautua, että tarvitsen koulutusta monessa asiassa.

Ennen Suomeen tuloa

Minut löydettiin juoksentelemassa pellolla muiden koirien kanssa. Kun pääsin tarhalle, sain paljon rakkautta ja huomiota osakseni, mutta se on minulle kovin uutta ja vielä hieman pelottavaa. Olen aika ujo koira.

Olen vasta noin viisi kuukautta vanha, joten sopeudun varmasti suht helposti uuteen perheeseen ja uuteen elämään. Tarhan vapaaehtoisilla ei ole minulle kauhean paljon aikaa, joten me kaikki toivomme että löytäisin nopeasti uuden perheen. Ja miksi en löytäisi, katso nyt minua. Olen aika söpö ja rakastettava tapaus. Uskon, että uudessa rakastavassa kodissa minusta kuoriutuu rohkeampi, luottavaisempi ja sosiaalisempi koira.

Olen hyvin ystävällinen muita koiria kohtaan, joten sopeutuisin varmasti talouteen, jossa on ennestään muita koiria. Toinen koira saattaisi olla jopa hyvä asia, koska se voisi opettaa esimerkillään minulle uusia asioita. Muiden koirien seurassa viihdyn hyvin, mutta kun joudun olemaan yksin, minusta tulee hieman pelokas. Tulen myös lapsien kanssa toimeen.