Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Mirta nyk. Routa

15.3.2022

Olen ihan oikeasti hieno koira, kiltti ja leikkisä ja tulen toimeen muiden koirien kanssa.

Tulin tarhalle toukokuussa 2019 ja minut oli ihan hienosti steriloitu ja rokotettu. Olen kodinvaihtaja, joka päätyy tarhalle, kun koiria hylätään liukuhihnatahtia. Miksi etsin uutta kotia? Minut annettiin lahjaksi sellaiselle ihmisparalle, joka ei ihan oikeasti halunnut koiraa lahjaksi. No, kesti hän minua vuoden verran.

Tarhat käyttävät paljon aikaa ja sosiaalisen median tahoja ja vaikka mitä torventoitotusta siitä, että KOIRA EI OLE LAHJA. Piste. Ei synttärilahja, ei joululahja, ei mukava ylläri lapsille, ei yllätyksenä piristämään yksinäisen vanhuksen elämää, ei häälahja nuorelle parille.

Maassa, jossa ylijäämäpentuja on paljon, on niin helppo ottaa jostain maaseudulta söpö pentu ja antaa se jollekin söpönä lahjana. Tässähän sitä minussa on sitä on söpöyttä, täysi 65 cm, karvaa ja kuraa ja märkiä pusuja.

Toivottavasti löytäisin sellaisen kodin, jossa olisin haluttu ja odotettu ja suunniteltu perheenjäsen.

Lisää uutisia

Minä iloinen heppu olen nauttinut elämästäni täällä Suomessa ja oman perheeni luona ihan suunnattomasti. Olen tutustunut kotielämään innoissani ja rakastan kaikkea puuhastelua, leikkimistä, lenkkeilyä, ihmisiä, koiria ja ihan kaikkea.

Olen hyvin leikkisä ja energiaa piisaa vielä paljon ja voisin touhotella vaikka koko päivän.

Saavuin omaan kotiin 09.2019 ja kotielämä lähti sujumaan oikein hyvin heti alusta alkaen. Ihan alkuun hieman ikävöin yksin jäädessäni perheeni perään, mutta rentouduin nopeasti. Olen oppinut myös jo peruskäskyjä ja osaan hienosti olla kotona yksin enkä tuhoa paikkoja, ellet jätä niitä mukavia kenkiä minulle tutkittavaksi.

Tulen hienosti toimeen muiden koirien kanssa ainakin lenkeillä. Aluksi saatan vähän ujostella, mutta kun pääsen siitä yli, niin leikkisin mielläni kaikkien koirien kanssa. Kissoista, muista eläimistä ja lapsista en oiken osaa sinulle kertoa, kun en ole sellaisia juuri tavannut.
Vieraat ihmisetkin on minulle ok juttu. Käyn ensin vähän nuuskuttelemassa ja sitten olenkin jo valmis leikkimään ja tietty pusuttelemaan.

Olen luonteeltani tällainen reipas ja energinen tyttönen. Leikkiminen on parasta maailmassa, mutta osaan toki myös vain nautiskella ja köllötellä. Olen myös helposti motivoitavissa herkuilla ja voisin nauttia jopa jostain harrastuksesta.


Haluan, että uusi perheeni huomioi sen, että olen nuori ja aktiivinen koira ja tarvitsen kodin, missä on tilaa puuhastella ja minua halutaan aktivoida.