23.1.2023

Seuramies parhaimmasta päästä. Se olen minä Morganas. Toivon pääseväni vielä joskus kotikoiraksi oikeaan kotiin, jossa saan loistaa ja hurmata ♥

Päädyin tänne Penkta Kojan suurelle ja hälyiselle koiratarhalle päädyttyäni orvoksi oman ihmiseni kuoltua. Vaeltelin kaduilla, etsin ruokaa ja nukuin kauppojen lähettyvillä ja näytin siltä, että ikään kuin odotin jotakuta… Naapurin ihmisten kävi minua sääliksi ja niinpä he toivat minut tänne koirasuojaan.

Sanotaan, että koiratarha antaa toivoa kodittomalle, mutta sellaiselle koiralle, jolla on ollut koti, voi se viedä viimeiset toivonrippeet. No en kuitenkaan tahdo valittaa. Se ei nimittäin kuulu hyviin tapoihini. 

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, en ole menettänyt arvokkuuttani ja käytökseni on hillittyä tiukassakin tilanteessa. Minua kehutaankin seurakoiraksi parhaimmasta päästä. Hoitajani mukaan olen kuulemma kohtelias, ystävällinen, käyttäydyn kauniisti hihnassa. Tulen hyvin toimeen muiden koirien kanssa. 

Sanovat, että sopisin niin lapsiperheeseen kuin rauhallisempaankin kotiin. Vaikka en anna tunteiden viedä, olen silti voimakkaasti kiintyvä varttuneessa iässä oleva herrasmies.♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.