19.3.2022

Minä Muska-tyttö en ole ihan vielä valmis lähtemään Suomeen, mutta hyvää perhettä kannattaa odottaa, eikö vain?

Kyllä eläinlääkärit ihmettelivät päässäni olevaa haavaa! Ainoa mitä he keksivät oli se, että äitikoira oli stressaantunut ja nuoleskellut ja pureskellut päätäni. Voi hyvin olla totta. Eivät kaikki äitikoirat jaksa olla hyviä äitejä, kun pitää juosta ihmisiä karkuun ja piileskellä kaikenlaisten roskien keskellä pentuja synnyttämässä.

Pääsin kotihoitoon ja täällä minusta on kasvanut viehko nuori neiti. Olen hyperenerginen, villi ja iloinen. Elämä maistuu. Paitsi se kissa! Haluan niin paljon leikkiä sen kissan kanssa ja kissa vaan kiukuttelee ja läppäisee naamaani. Nyt pelkään sitä mokomaa. Ei yhtään huumorintajua!

Kerron vielä kaksi asiaa kodinetsinnästäni. Jos törmäät näillä sivuilla kotia etsiviin pentuihin, niin meidän kaikkien äitikoirat steriloidaan aina Pet Rescue Finlandin rahoilla. Siis teidän rahoilla. Teidän kaikkien, jotka lahjoitatte rahaa hylättyjen koirien auttamiseksi. Kun maaseudun ihmiset soittavat yhdistyksille ja sanovat, että ”ohhoh, taas tuli vahinkopentuja, otatteko tarhalle?”, niin yhdistys ottaa pennut vain, jos ihmiset suostuvat steriloimaan äitikoiran. Kuulostaa julmalle, mutta vain näin ihmiset oppivat. Kuulostaa kalliille touhulle ja sitähän se on, siksi jokainen euro on tarpeen.

Se toinen juttu on, että Pet Rescue Finland tuo nykyisin Suomeen vain ja ainoastaan steriloituja/kastroituja koiria. Onhan se vähän sääli, että pentujen pitää odottaa kotia puolivuotiaiksi saakka. Monet perheet haluaisivat nuoremman koiran, että pentu sosialisoituisi ja rohkaistuisi paremmin. Tarhoilla ja kotihoidossa on ruuhkaa toisista apua tarvitsevista.

Tosiasia on vain se, että kunnon rokotussuoja ei synny kovin lyhyessä ajassa varsinkin, jos pentukoiran äitikin on ollut rokottamaton ja pennulla ja äitikoiralla on vaikka matoja. Pet Rescue Finland on testaillut näitä nuorten koirien raivotaudin vasta-aineita jo vuoden verran ja kyllä se niin on, että vasta kaksien rokotusten jälkeen suoja on riittävä. Eikä koiraa voi rokotella nopeutetusti, eihän? Kaikkeen menee aikaa.

Toinen juttu, mikä alkoi häiritä näitä Pet Rescue Finlandin tyttöjä on se, että yksi viisas suomalainen eläinlääkäri sanoi, että mikä vastuullinen yhdistys tuo Suomeen leikkaamattomia koiria? Mitä jos ne saavat Suomessa vahinkopentuja? Nämä Pet Rescue Finlandin tytöt kuuntelee viisaita eläinlääkäreitä ja ovat valmiita oppimaan ja tekemään asioita paremmin. Vaikka kuinka neuvoisi uusia omistajia leikkauttamaan koiransa Suomessa ja korvaisi osan kuluista, niin ei kaikkiin ihmisiin voi luottaa. Parempi ihan kaikille, että koira tulee Suomeen leikattuna. Vaikkakin sitten vähän vanhempana.