Etusivu / Adoptio / Kotiutuneet / Musti nyk. Arvin

13.3.2022

Olen jo kypsässä iässä oleva mies, joten en pienistä hetkuile.

Meidän eläinsuojelijoilta loppui mielikuvitus, kun he antoivat uusia nimiä huostaanotetuille koirille. Siksi suomalaiset koiranomistajat auttoivat ja lähettivät heille pitkän listan suomalaisia koirannimiä ja niinpä älä pelästy, täällä Liettuan koiratarhoilla on nyt heinäkuusta lähtien jopa koira nimeltä Musti!

Meillä on yleensä omistajat täällä maaseudulla, mutta usein he eivät anna meille nimiä, tai sitten nimet on aina niitä samoja. Yksi alkoholisti antoi koiransa nimeksi aina Reksas. Kun yksi Reksas karkasi ketjusta tai vietiin huostaan, niin seuraava koira siinä navetan pielessä ketjussa oli taas Reksas. Nyt hänelle on vihdoin annettu kielto pitää koiria, ei siis enää Reksaksia siihen taloon.

Pikkukoirat on yleensä Pupyte tai Musyte (pikku papu ja pikku kärpänen) tai sitten Pupa tai Muse (siis iso papu ja iso kärpänen). Kerran eläinsuojelijat kyselivät rouvashenkilöltä hänen koiransa ikää. Jotenkin koiran ulkonäkö ja ehdotettu ikä ei oikein täsmänneet ja sitten rouva muistikin, että se päivä oli sittenkin se, kun hänen lehmänsä oli poikinut.

Usein meidän omistajien mielestä me olemme kovasti pahoja koiria. Siinä sitten ihmetellään meitä pahoja koiria, jotka kiivetään eläinsuojelijoiden syliin epätoivoisen rakkaudennälkäisinä.

Minä en ole paha koira edes omistajani mielestä, olen vain tarpeeton. Se sana on kuin kirosana täällä maaseudulla. Joskus me olemme vain tarpeettomia omistajillemme.

Katselen ympärilleni älykkäillä silmilläni ja yritän ymmärtää kaiken. Jos joku haluaa leikkiä kanssani, osaan senkin tehdä. Tykkään lapsista ja kissoista. Muihin koiriin suhtaudun ensin epäileväisesti ja töykeästi, mutta koska olen älykäs poika, niin annan periksi ja ollaan vaan sitten kamuja.