26.1.2023

Hei, olen energinen ja iloinen Peper, joka etsii ikiomaa loppuelämän kotia ♥

Päivitys tilanteeseeni 30.11.2022

Yhdistyksen vapaaehtoiset kyselivät kuulumisiani, sillä olen ollut tarhalla kohta kolme pitkää vuotta! Noh, mitäpä minusta. Tarhalla sanovat, ettei minusta ole juuri uutta kerrottavaa, sillä luonteeni pysyy samana. Olen edelleen se sama ystävällinen, aktiivinen ja leikkisä vaatimaton neitokainen, jonka toivo alkaa kuitenkin hiljalleen hiipua. Tarha on kova paikka kenelle tahansa koiralle, sillä meteli on yötä päivää kova. Saisinpa edes hetken rauhaa ja rakkautta. Hienon luonteeni lisäksi sanovat, että minulla on kaunis toffeenvärinen turkki ja kajaalitkin silmissä. Minä kun luulin olevani se tavallisista tavallisin kyläkoira. Sanovat, että olemukseltani olen suorastaan nuori koira. Ehkäpä joku vielä huomaisi minut ja kertoisi, olenko minä vain mukiinmenevä vai peräti kainaloon menevä koira. ♥

11.8.2022

Juoksentelin yksin hylättynä pitkin maanteitä, kunnes lähes pahin mahdollinen tapahtui. En muista yksityiskohtia siitä miten se meni, mutta auto törmäsi minuun. Sen jälkeen olin tuskissani, koska luita jalassani rikkoutui. Minut tuotiin tänne Penkta Kojan tarhalle, ja jalkani operoitiin.

Valitettavasti siitä on jo reilusti yli kaksi vuotta. Kukaan ei ole ollut minusta kiinnostunut, ja siksi joudun edelleen olemaan täällä tarhalla, enkä omassa kodissa, josta olen kaiken aikaa haaveillut. Nyt olen kaikin puolin terve, iloinen, onnellinen ja aktiivinen koira. Valitettavasti vain tämä onnettomuus jätti jälkeensä sen, että vihaan nykyisin autoja ja kaikkia pyörillä liikkuvia esineitä. Muita rajoitteita minulla ei ole, mutta parhaiten sopisin ympäristöön, jossa näitä pyörähirviöitä ei tarvitsisi kohdata kaiken aikaa.

Parhaiten sopisin aktiiviseen perheeseen, jossa pääsisin osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin. Olen kuitenkin todella liikunnallinen ja energinen. Unelmani on löytää ikioma koti, jossa saisin olla perheenjäsen. Voisitko sinä toteuttaa isoimman unelmani loppuelämäni kodista? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.