20.11.2022

Hei, olen kiltti, hauska ja suloinen hauveli nimeltäni Pijus. Toivon löytäväni Suomesta rakastavan loppuelämäni kodin ♥

Päivitys tilanteeseeni 20.11.2022

Se hetki, kun pääsin ylittämään kohdan, joka oli vuosien saatossa painautunut ruohottomaksi kehäksi koppini ympärille, muutti täysin elämäni. Yhdistyksen vapaaehtoiset muistelivat hetkeä, kun minut luovutettiin koiratarhalle ja raskaitten kahleitten irrottamiseen tarvittiin työkaluja. Niin kauan olin ollut siinä sijoillani. Katsohan video alla, kun päästän ensimmäiset ilopissat juhlan kunniaksi!

Oltuani jo puolisen vuotta tarhalla, vapaaehtoiset ovat todenneet, että olen erittäin hyvä koira ja ystävällinen kaikkien kanssa. Rakastan kaikkea elollista rauhallisella ja huomioon ottavalla tyylilläni. Vaikka, ja ehkä juuri siksi, koska olen ollut ketjukoirana koko ikäni, on minussa charmia, suorastaan henkisyyttä. Soveltuisin monenlaiseen kotiin, enkä vaadi paljoa, lähinnä rakkautta, ruokaa, rapsutuksia ja rauhaa ♥

22.7.2022

Olen asunut koko elämäni pienessä kylässä ketjukoirana. Ensimmäiset omistajani muuttivat pois ja jättivät minut jälkeensä. Talon uudelle asukkaalle he kyllä sanoivat tulevansa hakemaan minut myöhemmin, mutta heitä ei koskaan kuulunut eikä näkynyt. Niinpä tämä mies on huolehtunut minusta siihen asti, kunnes hän ei enää ikänsä ja terveytensä puolesta jaksanut. Hän soitti Mazas Draugasin tarhalle, josta tultiin yhdessä Suomesta vierailulla olleiden PRF:n vapaaehtoisten kanssa vapauttamaan minut raskaista kahleistani.

Olen siis kantanut kaulassani todella raskasta ketjua koko ikäni. Ruokaa olen saanut ja paijauksiakin silloin tällöin, mutta liikkumaan en ole päässyt enempää mitä ketju on antanut myöten. Tästä kaikesta huolimatta rakastan ihmisiä ja heidän läheisyyttään, eikä mikään voita paijauksia ja rapsutuksia. Olisikin ihana päästä ensimmäistä kertaa elämäni aikana kotiin, jossa pääsisin osallistumaan kaikenlaiseen yhteiseen puuhasteluun, ja olisin yksi perheenjäsenistä. Tarhan väki sanoo minun olevan myös hauska ja huumorintajuinen. Lisäksi tulen oikein hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Sopisin siten hyvin monenlaiseen kotiin. Voisitko sinä tarjota sellaisen minulle ♥