22.12.2022

Olen Pinke. Pieni, ilmeikäs, lempeä lettu, aina hymyilevä koira. Soveltuisin hyvin ensikoiraksi ♥

Omistajamme kuoleman jälkeen saavuimme tänne Penkta Kojan koirien suureen turvakotiin. Olen tainnut jäädä toisten koirien varjoon, sillä joka kerta kun uusia potentiaalisia uusia omistajia tulee koiria katsomaan, kunnostaudun olemaan rauhallinen, kärsivällinen ja vain yksinkertaisesti hiljaa nautin kävijöiden huomiosta. Ehkä siksi en ole saanut mielestäni ansaitsemattomaani huomiota.

Turvakotiin tultuani kävin läpi melko vakavan operaation. Minulla oli kohtutulehdus (pyometra). Vaikka leikkaus onnistui, menetin samoihin aikoihin tämän koiraystävänäni, joka saapui koirasuojaan kanssani. Olin jonkin aikaa surullinen ja hiljainen koira.

Koiratarhalla sanovat, että olen selättänyt hyvin vastoinkäymiseni. Olen luottavainen. Tunnen oloni turvalliseksi ja terveeksi.  Luonteeni on vakaa ja hellä. Ehkä kotikoirataustani vuoksi, kävelen täydellisesti hihnassa. Tulen toimeen kaikkien ihmisten, myös lasten kanssa.

Olen sylikoira. Koirasuojassa asumiseni on osoittanut, että olen erittäin koirasosiaalinen. Tietoa siitä, miten suhtaudun kissoihin ei ole, mutta käyttäytymiseni ja luonteeni kertovat, etten aiheuta konflikteja tai osallistu niihin. Ymmärrän talon säännöt, olen sisäsiisti ja osaan viestiä vessatarpeistani. Toivon kuitenkin, että pääsen uudessa kodissani ulos 3-4 kertaa vuorokaudessa.

Minusta on sanottu, että soveltuisin hyvin ensikoiraksi. Huomaathan kuitenkin, että olen Rescue, joista sanotaan, että kotoutumisemme saattaa viedä useamman kuukauden. Olisin kuitenkin valmiina uuteen seikkailuun. Toivottavasti sinäkin olet!

Sanon, että se ihminen, joka minut vielä huomaa ja joka minuun rakastuu, tulee saamaan taatun uskollisuuteni ja ystävyyteni ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.