9.8.2022

Hei, olen Pula, ujo nuori ja kiltti tyttö vailla rakastavaa ja ymmärtäväistä kotia ♥

Päivitys tarhalta 27.8.2022

Olen reipastunut kuukaudessa jo melkoisesti. En enää mene piiloon koppiini, kun minua tullaan hakemaan kävelylle, vaan odotan rauhallisesti, että hihna laitetaan kiinni. Rakastan uimista, joten lähden lenkille oikein mielelläni. Myöskään ihmisten koskettelu ja suukottelu ei saa minua enää kauhun valtaan. Hoitajani tietävät kokemuksesta, että tästä edistyminen tapahtuu entistä ripeämmin.

27.7.2022

Olen Kokin tytär. Juoksentelimme vapaana pelloilla äitini ja veljeni (Konaras) kanssa. Synnyin pellolla, joten en ole tiennyt, mikä on ihminen, eikä varsinkaan sitä, että ihmiset voivat olla koiran ystäviä.

Olen vielä erittäin ujo ihmisten kanssa ja ystävällinen muille koirille. En myöskään osoita minkäänlaisia vihan merkkejä, kun minua kosketellaan tai otetaan syliin. Olen tyynesti sylissä, enkä rimpuile pois, mutta minua pelottaa.

Tarvitsen ihmisen, jolla on kokemusta meistä ujoista koirista. Ja perheen toinen sosiaalinen koira auttaisi todella paljon nuorta, mutta ujoa tyttöä sopeutumaan. Suurella rakkaudella, huomiolla ja kärsivällisyydellä minusta tulee ihana ystävä ja perheenjäsen ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.