17.1.2023

Olen rakastettava Ramiakas! Etsin kotia sisaruksineni kotihoidosta Suomesta! ♥

Meillä super söpöillä pennuilla taitaa olla aika tavallinen tarina taustalla. Äitikoiramme sai juoksennella vapaasti Liettuan maaseudulla, ja niin me synnyimme ja lopuksi saavuimme tänne Penkta Kojan suurelle koiratarhalle onneamme etsimään. Olimme onnekkaita, sillä saimme viettää hyvän tovin äitimuorimme helmoissa, ennen kuin meidät luovutettiin tänne koirasuojaan. Omistajamme oli valveutunut, kun luovutti meidät vapaaehtoisesti eikä pyrkinyt pääsemään meistä eroon muilla tavoin, vaikkapa myymällä meitä torilla. Äitikoiramme jäi omistajiensa luokse, mutta me herttaiset ja omasta söpöydestämme autuaan tietämättömät ja olemukseltamme keskenämme hyvin erilaiset nohevat nuoret jatkamme seikkailuamme Kaunasin koiratarhalla.

Vaikka tarha antaa välittömän suojan eli katon pään päälle, ravintoa ja hoitoa, on koirasuoja varttuvalle koiralle huono kasvuympäristö. Eräs suomalainen koirakokenut ihminen on kuulemma luvannut ottaa meidät kotihoitoon, mitä se sitten tarkoittaakaan. Meille kun kodin käsitekin on vielä suhteellisen uusi. 

Koska meillä on ollut kosketusta ihmisiin, olemme hyvin ystävällisiä kaikille ihmisille, kuten myös lapsille. Nuorina koirina olemme aktiivisia, energisiä ja leikkisiä. Ja jos ei ole tullut vielä selväksi, erittäin kauniita ja söpöjä koiria kuulemma olemme. 

Luonteeltamme ja käytökseltämme olemme kuulemma kuin samasta tinasta valettuja. Noh onhan meissä myös eroja. Minun nimeni on Ramiakas, nimeni viittaa rauhallisuuteen. Olen kuitenkin pentumaisen vilkas, mutta temperamenttini on piirun verran rauhallisempi kuin muilla. Mini on, noh Mini. Myös Liveris tarkoitta pientä. Muistakaa, että pieni koko voi hämätä. Liettualaisilla koirilla on usein iso ego! Vijurkas on meistä nopein.  

Olemme kaikki nopeita oppimaan. Osaamme jo aika hyvin kävellä hihnassa. Tulemme myös hyvin muiden eläinten kanssa toimeen karvoihin katsomatta. Todennäköisesti yhteiselo ja lajien välinen ystävyys sujuisi hyvin niin kissojen kuin esim. kanien kanssa. Toki totuttelu ja tutustuttaminen tulee tehdä hallitusti ja harkitusti. 

Tarhalla arvelevat, että emme tule tästä enää paljoa kasvamaan. Olemme siis kompakti nelikko valmiina sulostuttamaan oman ihmisemme arkea ja säntäämään kohti uusia seikkailuja. Meille sopisi parhaiten koti, jossa ymmärretään meitä vintiöitä ja ollaan valmiita sietämään meidän tuomaa vilskettä. ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.