12.1.2023

Olen Raulis, kotoisasti Rauli vaan! Tulin monen mutkan kautta tarhalle etsimään loppuelämän kotia. Olen lempeä kuin lehmä. Aika kova väite, vai mitä!?

Saavuin tänne isolle Penka Kojan koiratarhalle, jossa on tällä hetkellä noin 290 muuta koiraa. Melu on korvia huumaavaa, mutta silti olen kiitollinen, että minulla on katto pääni päällä ja kuiva alusta jalkojeni alla. Saamme ruokaa ja vaivamme hoidetaan varmasti, vaikka resurssipula on kova. 

Eräs vanhempi rouva, joka auttaa meitä kodittomia, otti minut vastaan ihmisitä, jotka olivat löytäneet minut kadulta juoksentelemasta. Eläinten pito täällä Liettuassa, niin maalla kuin kaupungissa, on suhteellisen liberaalia. Juoksentelemme vapaasti, olemme usein sään ja ihmisten hyväntahtoisuuden ja onnen varassa. Toisaalta ihmiset ovat tietämättömiä ja usein myös varattomia. Vaikka löytäjäni eivät tarkoittaneet pahaa, eivät he osanneet muuta kuin kietaista ketjun kaulaani ja ihmettelivät sitten, miksi tylsistyneenä ja kivuissani haukuin ohikulkevia. Minut leimattiin vihaiseksi koiraksi. Tarhalla osoittauduin erittäin ystävälliseksi kaikille ihmisille ja koirille. 

Kuvasta huomaatte, että minulla on vielä tuore haava poskessani. Haava oli vielä hetki sitten paljon isompi, mutta saavuttuani koiratarhalle, olen saanut hyvää hoitoa osakseni. Kukaan paitsi minä ei tiedä, mistä haava on tullut. 

Minua kuvataan söpöksi, siistiksi ja leikkisäksi kamuski. Osaan kuitenkin myös rauhoittua ja tarkkailla muita. Vaikutan siis kaikin puolin mutkattomalta tyypiltä, jolle oma ihminen ja maharapsutukset ovat kaikki kaikessa. 

Haluaisitko tehdä koiran onnesta soikeaksi ja antaa jotain sellaista, josta en ole edes osannut uneksia, mutta jota osaan epämääräisesti kaihota. Tunnetta siitä, että on oma paikka johon kiinnittyä ja oma ihminen, johon kiintyä? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.