6.1.2023

Hei, olen aktiivinen, energinen ja ystävällinen Robis. Etsin ikiomaa rakastavaa loppuelämän kotia Suomesta ♥

Päivitys tarhalta 9.12.2022

Talvi on tullut ja täällä odottelen edelleen kylmässä ulkotarhassa, että joku minut huomaisi. Kokoni vuoksi joudun olemaan yksin omassa häkissäni, enkä pääse tutustumaan muihin tarhan koiriin kovin helposti. Pienimmät pääsevät elämään yhdessä, mutta me isompikokoiset joudumme olemaan omissa ”karsinoissamme”. Minulle jos kenelle olisi erittäin tärkeää päästä tutustumaan myös lajitovereihini, joita en ole juuri nähnyt kuin kaltereiden takaa. Taas viereltäni lähti joukko koiria Suomeen jouluksi, mutta minä jäin tänne. Huomaisipa joku ystävällinen ihminen minut ja haluaisi kutsua kotiinsa. Katso viimeisimmät videoni, niin näet, että tulen oikein hyvin toimeen myös lasten kanssa ♥

24.7.2022

Tulin tänne Mazas Draugasin tarhalle kylästä, joka on aivan kaupungin vieressä. Minua pidettiin lintutarhassa aivan kylän pääkadun tuntumassa. Kylän asukkaat, jotka näkivät, että olen aina hyvin surullinen, soittivat tarhalle. Isäntäni luopui minusta helpolla.
Olin kaikki vuodet suljettuna kanakoppiin. Joskus harvoin pääsin kävelylle isäntäni kanssa metsään. Mutta juurikaan enempää huomiota minuun ei kohdistunut.


Vaikka olen jo 8-vuotias, olen silti edelleen aktiivinen ja erittäin vahva koira. Silti en ole osoittanut aggressiivisuutta missään tilanteessa, vaan olen todella ysävällinen. Mutta muiden koirien kanssa en ole ollut tekemisissä, koska olen ollut lukittuna ”vankilaani”. Ystävystyn muiden koirien kanssa vain, jos he haluavat ystävystyä minun kanssani. Mutta kaiken varalta minun on parempi elää ainoana lemmikkinä.

Haluaisin niin kovasti päästä vielä kokemaan millaista on elää rakastettuna kotikoirana ja perheenjäsenenä. Voisitko sinä toteuttaa toiveeni ja tarjota minulle kodin, jossa voisin ensimmäistä kertaa painaa pääni pehmoiseen petiin? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta, kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.