9.10.2022

Hei, olen kiltti, rauhallinen ja älykäs koiraneito nimeltäni Romana. Etsin loppuelämän kotia ♥

Vaelsin yhdessä sisareni Silman kanssa vuosia tien varrella, ja olimme tulossa Pasvalysin huoltoasemalle etsimään ruokaa. Eräänä päivänä ihmiset ottivat meidät huostaansa, soittivat Mazas Draugasin tarhalle ja pyysivät huolehtimaan meistä, koska on liian vaarallista kävellä niin vilkkaalla tiellä.

Päivitys Suomesta 4.1.2023

Heippa vaan kaikille pitkästä aikaa. Ajattelin tulla hieman kertomaan mitä minulle kuuluu tällä hetkellä.

Paljon on jälleen tapahtunut. Jalkani leikattiin ja siihen tehtiin jäykistysleikkaus 9.11.2022. Leikkaus meni hyvin vaikka olikin odotettua hieman haastavampi. Alkuun en meinannut millään osata alkaa käyttää jalkaa, kun olen niin pitkään jo pomppinut kolmella jalalla, mutta hiljaa hyvä tulee. Kävin fysioterapiassa hakemassa hieman jumppaohjeita ja olen käynyt vesijuoksussa ja saanut hierontaa. Muutama kuukausi on nyt vierähtänyt ja olen oppinut jo käyttämään jalkaani aika hyvin. Käymme päivittäin puistoilemassa, missä saan omaan tahtiini liikkua ja ja olen innostunut jo lumenkaivuu puuhista. Tulevaisuuteni näyttää siis jo hyvin lupaavalta!

Kuntoutustani täytyy toki vielä jatkaa jotta jalan käyttöni sujuu hyvin, mutta olen jo ihan valmis paketti omaan kotiin.
Keneltä löytyisi minun mentävä kolonen, pehmeä peti, seuraa ja mukavaa puuhastelua.
Täällä kotihoidossa minulla on kaverina toinen koira, mutta koirakaveri ei ole minulle pakollinen juttu vaikka puistossakin hieman innostuin jo leikkimään.

Päivitys Suomesta 30.10.2022

Terkkuja täältä kotihoidosta.
Elämäni muuttui kertaheitolla, kun pääsin tarhalta Suomeen ja kotihoitoon. En voi kieltää etteikö pehmeät pedit, lämpö, ruoka, ihmisten läheisyys ja kaikki muu olisi ihan huikean ihanaa. Olen päässyt käymään myös hierojalla, mikä oli uskomattoman ihana kokemus! Suosittelen ihan kaikille.

Minä tulin kotihoitoon Suomeen, no toki etsimään itselleni uutta kotia mutta myös tarkempiin tutkimuksiin jalkani suhteen.
Kävin ortopedin tutkimuksissa ja harmillisesti he totesivat, että jalkani on aika huonossa kunnossa. Toisen etutassuni olkaluu on pois paikoiltaan kyynärnivelestä ja luutuminen ei ole tapahtunut. Vamma aiheuttaa minulle kipua ja siksi jalalle tulee tehdä jotain.
Ortopedi kertoi kuitenkin, että asialle on ehdottomasti mahdollista tehdä jotain ja ainoa vaihtoehto ei todellakaan ole esim. eutanasia, mistä minä ja koko yhdistys olemme todella iloisia.
Vaihtoehdoiksi minulle annettiin jalan jäykistysleikkaus tai jalan amputaatio. Pikkukoirat pärjäävät kuulemma useimmiten hyvin molemmissa tapauksissa.

Pohdimme asiaa yhdessä kunnolla kaikelta kantilta ja päätyimme kokeilemaan jäykistysleikkausta. Tällöin jalkani voidaan säästää ja jos kaikki menee hyvin pystyn sitä myös käyttämään tukena liikkuessani, vaikka se ei ihan normaalisti toimikkaan. Minusta tämä on ihan mahtava uutinen, vaikka toki leikkaus vähän jännittää ja niissä on aina riskinsä, mutta olemme kaikki sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa yrittää.

Leikkauksen jälkeen olen toki toipilas jonkun aikaa ja minun pitää harjoitella käyttämään jalkaani, mutta se on pientä siihen verrattuna että olisin joutunut tarhalla elämään kipeän jalan kanssa, koska siellä hoitomahdollisuutta ei olisi ollut.

Leikkaus ei estä adoptiotani, mutta perheen tulee olla valmis auttamaan minua kuntoutumaan ja oppimaan käyttämään uudenlaista jalkaani.

Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta koska rakastan elämää!
P.s. minä ja siskoni toivomme edelleen yhteistä kotia, mutta voimme muuttaa myös omiin koteihin.

Päivitys Suomesta 9.10.2022

Tervehdys täältä Suomesta, HESY:n löytöeläinpäiviltä. Olemme sisareni kanssa matkustaneet ensimmäistä kertaa näin kauas pois aiemmilta kotikulmiltamme. Päätimme tulla tänne esittäytymään sisareni Silman kanssa tapahtumaan, jossa meihin pääsee tutustumaan ihan livenä. Jännäähän se on, kun paljon uusia tuntemattomia ihmisiä pyörii ympärillä, mutta kaikesta huolimatta olemme olleet urheita. Aiemmin meitä pidettiin erottamattomina ja siitä syystä toivottiin pääsyä yhdessä samaan kotiin. Nyt meihim paremmin tutustuttuaan PRF:n väki on sitä mieltä, että voimme päätyä eri koteihin. Joten jos olet kiinnostunut pelkästään minusta, älä epäröi käydä täyttämässä adoptiohakemusta. ♥

19.7.2022

Minulla on vanha etujalkavamma, mutta se on parantunut. Jalka on hieman muita lyhyempi, ja siksi onnun hieman. Hoitajieni mukaan olen älykäs, kiltti ja rauhallinen tyttö. En osoita aggressiivisuutta kenellekään, ja olen ystävällinen muiden koirien kanssa. Rakastan ihmisen läheisyyttä, huomiota ja halauksia. ♥

Haluamme saada asua yhdessä sisareni Silman kanssa rakastavassa perheessä, koska olemme olleet yhdessä koko elämämme, ja meidän olisi vaikea erota. Voisitko sinä tarjota loppuelämämme kodin meille molemmille? ♥

Muista, että koiran kuvaus on tehty hyvin rajallisissa tarhaoloissa ja koiran luonne alkaa avautua vasta kun hän pääsee omaan kotiinsa. Ensimmäiset kuukaudet omassa kotonaan koira stressaa ja stressi voi tulla esille erilaisena ongelmakäytöksenä, jota ei voi mitenkään ennakoida tarhaoloissa. Koira, joka on tarhalla ollut kiltti ja nöyrä, voi kotiutumisen stressin aikana esimerkiksi näykkäistä ihmistä. Huomioi myös, että vaikka koira olisi ollut kotikoira ennen tarhalle tuloa, Liettuassa useimmat koirat elävät ulkotiloissa ja omistajat, jotka hylkäävät koiran tarhalle, eivät tietenkään ole niitä parhaita koiranomistajia. Koiran menneisyydessä on paljon enemmän asioita, joista emme tiedä kuin asioita, joista tiedämme. Jos päädyt adoptioon muista, että kuljetusautosta voi tulla ulos täysin erilainen koira kuin mitä esittelyvideossa näkyy. Koira ei ymmärrä, että hänet on pelastettu ja hän on päässyt uuteen kotiin, koira ymmärtää vain sen, että tuttu tarha ja tutut hoitajat ovat poissa ja niin kovin moni asia hänen elämässään on muuttunut. Jätä hakemus vain, jos olet valmis työstämään erilaisia haasteita ja opettamaan koiralle uusia asioita kärsivällisesti ja ajan kanssa ymmärtäen, että hylätyn koiran rakkaus ja luottamus ei ole itsestään selvä asia, vaan luodaan kuukausien työllä.