4.3.2022

Olen superrohkea enkä pelkää mitään. Olen ollut terve kuin pukki täällä tarhalla. Vahva ja rohkea.

Tulin tänne tarhalle heinäkuussa 2020 ja en tiedä miten ne osasi elää täällä ennen minun tuloani. Minä olen tarhan aktiivisin, iloisin, oppivaisin ja touhukkain koira. Täällä ei tapahdu mitään ilman minun osallistumistani. Ei tylsää päivää minun kanssani. Lähdetäänkö rannalle? Lähdetäänkö autoajelulle? Juostaanko ympäri pihaa ja kutsutaan ihmiset mukaan? Tarkistetaanko kaikkien vierailijoiden taskut ja etsitään namit? Mennäänkö tsekkaan mitä kissahuoneessa tapahtuu? Hei, nyt tuli joku remonttimies, mennäänkö auttaan sitä? Opetellaanko taas jotain temppuja?

Olen koira, jolla on huumorintajua vaikka kenelle jakaa. Kun me istutaan tarhan porukan kanssa kahvilassa, niin ihan oikeasti luen ruokalistaa ja tungen nenäni ihan sinne minne ihminenkin tunkee nenäänsä. Bongaan sorsat ikkunan toisella puolella, esittelen itseäni kaikille kahvilan asiakkaille ja olen ihan elohopeatyttönen.

Mutta odota vaan, kun tarhan tytöt ottaa pikku treenit kanssani, silloin olen tosi skarppi ja kuuntelen ja opin. Rakastan koirakoulua.

Muiden koirien kanssa olin vähän tukkanuottasilla aluksi, koska olen mielestäni kaikkein paras ja fiksuin. Nyt olen vähän rauhoittunut, kun huomasin, että nuo ihmiset haluaisivat, että olisin kaveri kaikkien kanssa. Tylsää, mutta rakastan ihmisiä yli kaiken ja teen mitä he haluavat.

Kun tulin tänne tarhalle, olin kyllä ihan hallitsematon maalaistyttö, joka oli tunkemassa joka paikassa iloisena ja touhukkaana ja optimistina. Nyt osaan jo aika paljon hyviä tapoja. Iloista mieltäni unohtamatta.

Menneisyyteni oli aika tavallinen liettualaisen koiran menneisyys. Ulkona ketjussa pihan perällä. Uteliaana ja energisenä tyttönä karkailin aina välillä ja jahtasin niitä pihalla kulkevia kanoja. Siihen se omistajani sitten kyllästyi ja toi minut tarhalle. Kananjahtaajaa ei kukaan halua maaseudulla.

Se on muuten tosi yleinen syy siihen, miksi omistajat tuovat koiriaan tarhalle. Se, että koira jahtaa ja tappaa kanoja. Ei se tee meistä pahoja koiria. Yritä sinä istua koko päivä kolmen metrin ketjun päässä ja katsella niitä lihavia ja pörröisiä kanoja tepastelemassa ympäri pihaa. Mikä tahansa koira tulee hulluksi ja ketjusta irtaannuttuaan antaa kanoille vähän kyytiä. Mitä muutakaan kyllästynyt ja turhautunut koira tekisi?