28.2.2022

Onneksi olen edes kaunis ja pieni.

Suuri onni, että olen kaunis ja pieni. Luonteeni nimittäin jättää toivomisen varaa. Eläinsuojelijoiden sydäntä särkee sellaiset ujot koirat kuin minä. Mitä eläimelle täytyy tapahtua, että hän pelkää ihmistä niin paljon? Mikä hirveä menneisyys pienellä koiralla täytyy olla, että hän on niin täynnä pelkoa?

Kun ihmiset lähestyvät häkkiämme, minä menen ihan paniikkiin. Yritän piiloutua. Kun minua yritetään silittää tai koskea, puren. Olen ollut tarhalla jo toukokuusta lähtien enkä ole edistynyt yhtään luottamuksessa ihmistä kohtaan. En varmasti tulekaan edistymään tarhalla. Tarvitsen oman ihmisen, oman kokeneen pikkukoiran kesyttäjän, jolla on paljon aikaa ja rakkautta. Tiedättekö, sellaisiakin perheitä on. En olisi ainoa terävähampainen pikkusintti, joka on matkustanut Suomeen ja kokenut täyden asennemuutoksen. Rauhallinen koti, aika ja namit ovat ennenkin tehneet ihmeitä. Tulen tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja uudessa kodissani voisi olla mukava reipas koirakaveri.

Tiedätkö, me Pet Rescue Finlandin koirat yleensä kävellään reippaasti koirakuljetuksesta omistajien luokse. Omistajat odottavat ulkona portin takana, kun meidät otetaan autosta ja puetaan valjaisiin. Näin tehdään turvallisuuden takia, että paikalla ei olisi hirveästi ihmisiä, kun tulemme uuteen paikkaan. Reippaat koirat kävelevät uteliaasti kohti uutta perhettä. Ujot koirat kannetaan sylissä. Sitten me terävähampaiset ujot koirat tuodaan koira-autosta omassa turvallisessa kuljetuskopassa ja koppa ojennetaan omistajille.

Omistajat vievät meidät kopassa kotiinsa, avaavat kopan oven ja odottavat. He odottavat sitä hetkeä, kun pieni musta nenä pilkistää kopan ovelta, pienet tassut alkavat rapista lattiaa vasten, joskus vasta yöllä, joskus vasta ihmisten ollessa poissa. Siitä alkaa terävähampaisen pikkuisen ujon koiran uusi elämä ja tiedätkö, se on joskus ihan uskomattoman ihana elämä myös uudelle omistajalle. Ei uskoisi, mutta niin on. Pienten terävähampaisten koirien kesyttäminen voi olla ihanaa.

Minun pihaltani pelastettiin yhteensä 12 koiraa ja osalla on jo oma koti Suomessa (Bozole, Beyla, Vyno, Vina).